Politie Groningen

Maandag 17 december 2007

Provincie Groningen, 17-12-2007

Groningen: fietser gewond bij verkeersongeval

Een 29-jarige man uit Groningen is zondagochtend op de kruising Edelsteenlaan met de Goudlaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man zag op zijn fiets een naderende auto, bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Groningen, over het hoofd. De fietser kwam door de aanrijding ten val. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Groningen: vrouw valt van trap

Een 69-jarige vrouw uit Groningen is zondagmiddag bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw was in een warenhuis in de Herestraat gestruikeld en vervolgens van de trap gevallen. Het slachtoffer is met verwondingen aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: drie gewonden bij aanrijding

Bij een verkeersongeval op de kruising Morgensterlaan, Eikenlaan en de Dierenriemstraat zijn zondagmiddag drie gewonden gevallen. Een 47-jarige man uit Wijtgaard verleende met zijn auto op de kruising geen voorrang aan een 83-jarige automobilist uit Groningen. De 43-jarige vrouw van de Fries raakte gewond aan haar arm. De bejaarde Stadjer en zijn 85-jarige vrouw raakten door de aanrijding ook gewond. Zij werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Groningen: politie neemt vuurwerk in beslag

De politie heeft zondagavond in de Briljantstraat een 12-jarige jongen uit Groningen betrapt bij het afsteken van een strijker. De jongen bleek nog 17 strijkers bij zich te hebben. Hij bleek het illegale vuurwerk van een 11-jarige jongen uit Groningen te hebben gekocht. Een bezoekje bij de 11-jarige thuis leverde nog eens elf strijkers en veertien vlinderbommen op. De jongen had zijn vuurwerk van een andere 12-jarige jongen uit Groningen gekocht. Bij het bezoek bij de 12-jarige thuis trof de politie 70 strijkers aan. Al het vuurwerk werd in beslag genomen. De 12-jarigen worden doorverwezen naar buro Halt. Dezelfde avond betrapte de politie ook een 13-jarige jongen uit Sappemeer bij het afsteken van vuurwerk in de Ossehoederstraat. Hij bleek daarnaast in het bezit van zestien astronauten en twaalf vuurpijltjes. Een 11-jarige jongen uit Groningen moest zijn vuurwerk (babypijltjes en gillende keukenmeiden) inleveren. De 13-jarige is doorverzen naar buro Halt.

Den Andel: alcomobiliste aangehouden

De politie heeft zondagnacht op de Sagittariusweg in Den Andel een 24-jarige automobilist uit Den Andel aangehouden. De vrouw bleek bij controle onder invloed van 2,7 promille alcohol. Hierop is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Wedde: fietser gewond bij aanrijding

Een 63-jarige fietser uit Vlagtwedde is zondagmiddag gewond geraakt. De man fietste over de Lageweg in Wedde. Een 62-jarige automobiliste uit Winschoten verleende geen voorrang aan de fietser. De fietser kwam ten val en is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: tegels vernield

Zondag is er aan de Gorecht-Oost in Hoogezand een groot aantal tegels vernield. De tegels zaten bevestigd op de muur van een winkelpand. De tegels zijn er uitgehaald en vernield. In totaal zijn meer dan 100 tegels vernield. De schade loopt naar schatting op tot meer dan tienduizend euro. De politie stelt een onderzoek in.

Kolham: alcomobilist in de sloot

Een 24-jarige automobilist uit Schildwolde is zondagnacht met zijn auto in de sloot beland. De man reed over de N387 bij Kolham. Op een gegeven moment raakte hij in de berm en verloor de controle over de auto. De auto kwam in de naastgelegen sloot tot stilstand. De bestuurder bleek na controle onder invloed van 1,3 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Roodeschool, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 88, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Meeden, Beneden Veensloot: aantal geregistreerde voertuigen: 73, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 605, aantal overtredingen: 69, hoogst gemeten snelheid: 146 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1059, aantal overtredingen: 84, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1142, aantal overtredingen: 71, hoogst gemeten snelheid: 149 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.