Gemeente Stein


Collectieve ziektekostenverzekering voor minima 17-12-2007

Een groot aantal inwoners heeft inmiddels van de gemeente Stein en IZA Cura een aanbieding gekregen voor de collectieve ziektekostenverzekering voor 2008. Een afspraak tussen uw gemeente en IZA Cura ligt hieraan ten grondslag. Deze afspraak heeft als doel de vergoeding van medische kosten toegankelijker te maken voor u. Op verzoek van de gemeente zijn vergoedingen ooit gedaan onder de bijzondere bijstand, waar mogelijk onderdeel geworden van de IZA Cura Zorgverzekering. Dat bespaart u lastige procedures. U kunt voor uw medische kosten namelijk IZA Cura direct aanspreken op een vergoeding.

Niet onbelangrijk te vermelden is dat als u meedoet, u van uw gemeente ook nog een bijdrage krijgt in de premie. De gemeente Stein vergoedt dan wel geen medische kosten meer via de bijzondere bijstand, met ingang van 1 januari 2008.

Inmiddels hebben een groot aantal mensen zich bij IZA Cura aangemeld voor deze verzekering. Deze drukte is reden geweest om de termijn van het kunnen indienen van een aanvraag tot verzekering te verlengen tot 24 december a.s. Wij vinden dat iedereen die voor de verzekering in aanmerking komt de tijd moet krijgen om dit aanbod goed te overwegen.

Mocht u nog niet hebben besloten om op het aanbod in te gaan dan raden wij u aan dit alsnog te doen. U mag deze kans op een uitstekende zorgverzekering tegen een scherpe prijs niet missen. Aanmeldingen kunnen rechtstreeks naar IZA Cura gestuurd worden.

Heeft u geen informatiebrochure ontvangen dan is deze bij de balie van het gemeentehuis en het Zorgloket af te halen. Hierbij is ook een brief met de inkomensnormen gevoegd omdat deelname aan de collectieve ziektekostenverzekering is beperkt tot mensen met een inkomen van maximaal 110% van de voor hun geldende bijstandsnorm.