Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 17-12-2007

Aanpak vuurwerkoverlast

WOERDEN Net als vorig jaar gaat de politie de komende weken extra surveilleren om de overlast van vuurwerk zo veel mogelijk te beperken. In voorgaande jaren kwamen veel meldingen binnen van vuurwerkoverlast. Met de inzet van extra politiemensen wordt intensiever gesurveilleerd op overtreders die met legaal en illegaal vuurwerk overlast bezorgen.

In samenwerking met de gemeente en bureau HALT worden de overtreders en hun ouders/verzorgers actief benaderd. Jongeren die worden betrapt op bezit/afsteken van vuurwerk, worden doorverwezen naar bureau HALT. Medewerkers van bureau HALT maken met de ouders/verzorgers afspraken voor het verrichten van de werkstraf. Deze intensieve aanpak moet leiden tot thet beperken van de overlast.

Alcoholcontrole

MAARSSEN Op de afslag Maarssen aan de Rijksweg A2 heeft de politie zondagmorgen 16 december een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten van 07.00 tot 08.10 uur 62 bestuurders blazen. Eén van hen, een 54-jarige automobilist uit Maarssen, had te diep in het glaasje gekeken. Hij werd aangehouden en blies op het politiebureau 385 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.