Politie Drenthe

Maandag

Assen, 17-12-2007

Politie vordert rijbewijs in

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Crerarstraat het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige automobiliste uit Hoogeveen. De vrouw werd aan de kant van de weg gezet omdat ze geen verlichting voerde. Aan de hand van een afgenomen blaastest werd ze aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ze scoorde 1,3 promille. (07-203338)

Politie bekeurt automobilist

EMMEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Cornelius Houtmanstraat een 45-jarige automobilist uit Veenoord bekeurd. De auto van de man bleek niet verzekerd en niet gekeurd te zijn. De auto van de man werd in beslag genomen, deze krijgt de man terug als zijn papieren weer in orde zijn. (07-203345)

Huiselijk geweld

ASSEN De politie heeft zondagavond een 53-jarige man aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld en werd ingesloten. (07-203326)

Politie neemt mes in beslag

HOOGEVEEN De politie heeft zondagavond een mes in beslag genomen op basis van de Wet Wapens en Munitie. Op de Griendtsveenweg controleerde de politie een 19-jarige man uit Hoogeveen. Tijdens fouillering bleek de man een illegaal mes op zak te hebben. De man heeft afstand gedaan van het wapen en kreeg een bekeuring van 130 euro. (07-203297)

Politie zoekt eigenaar aangereden schaap

FREDERIKSOORD Zondagmiddag kreeg de politie een melding binnen van een aanrijding op de Burgemeester Wijnoldyweg. Een 44-jarige automobilist uit Ruinen bleek een schaap te hebben aangereden, de ram heeft het niet overleefd. De politie heeft inmiddels een aantal schapenhouders benaderd, maar zonder succes. De aangereden ram is een soort dwergschaap, met twee lange kromme hoorns op de kop. De eigenaar kan zich melden op het politiebureau of bellen met 0900 8844. (07-203291)

Robert-Jan Valkema verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592-451280.