Ingezonden persbericht


Persbericht

Onder invloed van convenant met AFM

SRA professionaliseert Toetsing/Reviewsysteem

Nieuwegein, 17 december 2007; Met de ondertekening van het convenant met de Autoriteit Financiële Markten (AFM), heeft SRA zich onder meer uitgesproken voor verdere professionalisering van haar reviewsysteem ten behoeve van de SRA-kantoren. SRA heeft daarom versterking gezocht en gevonden.

Willem van Wijngaarden RA is bereid om, samen met de Toetsing Wta Commissie (TWC) en de reviewcommissie, de professionalisering van het reviewsysteem op zich te nemen. Naast zijn bekende functies van SRA-Voorzitter en recent het NIVRA-voorzitterschap is Van Wijngaarden van 2000 tot 2004 lid geweest van het toenmalige College Toetsing Kwaliteit van het NIVRA.

De heer Van Wijngaarden gaat strategisch en beleidsmatig sturing geven aan de uitwerking van het Convenant en de kwaliteitsborging in brede zin. Daartoe is hij per 1 januari 2008 voor 3 dagen in de week verbonden aan SRA.

Voor vaktechnische ondersteuning van de TWC en Reviewcommissie is Gerard van Vuuren RA beschikbaar. Hij werkt 1 dag per week bij SRA-Vaktechniek. Gerard werkt bij de VWG Groep en heeft een ruime ervaring als medereviewer.

Noot voor de redactie,