Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Avaya marktleider West-Europa in apparatuur voor VoIP-communicatie

Avaya neemt marktleiderschap over van Alcatel-Lucent

TER PUBLICATIE: 17 december 2007

Nieuwegein - Avaya, leverancier van communicatienetwerken en -diensten aan de zakelijke markt, is marktleider in West-Europa als het gaat om apparatuur voor VoIP-communicatie. Het bedrijf neemt hiermee de nummer één-positie van Alcatel-Lucent over. Dit blijkt uit marktonderzoek van Synergy Research Group en Current Analysis, dat is gepubliceerd in de Q3 2007 Enterprise Voice Equipment Market Share-rapporten voor de Verenigde Staten en West-Europa.

"We zijn ontzettend blij met het resultaat en zien het marktleiderschap als een bevestiging van onze vooraanstaande technologie. Tevens onderschrijft het ons streven om IP-oplossingen te ontwikkelen, die klanten helpen hun communicatie optimaal te beheren", zegt Carlos Sartorius, directeur van Avaya EMEA. "We zijn continu bezig om het gemak van klanten van elke omvang in geheel EMEA te vergroten en zullen dit blijven doen."

"Ondanks een kleine groei van het bruto nationaal product in de Verenigde Staten en West-Europa bemerkten wij juist een sterke groei in producten voor spraakcommunicatie in beide regio's", zegt Ryan Olsen, Senior Analist bij Synergy Research Group. "Naast de wisseling van marktleiderschap groeide ook de afzet in de mkb-sector."

Meer informatie is te vinden op http://www.currentanalysis.com/srg/#EnterpriseVoice.

-- einde persbericht --

Over Synergy Research Group
Synergy Research Group (http://www.srgresearch.com) is een marktonderzoeksbureau dat zich bezighoudt met het publiceren van kwartaalrapportages over marktaandeel, marktanalyse en verwachtingsrapportages voor de telecom- en netwerkbranche. Synergy Research Group biedt ook twaalf gezamenlijke marktonderzoekprogramma's.

Over Current Analysis
Current Analysis (http://www.currentanalysis.com) helpt bedrijven sinds 1997 hun responsiviteit te optimaliseren. Het businessmodel en de oplossingen van dit bedrijf zijn gebaseerd op solide, kwalitatief sterke kennis en data. Dit maakt Current Analysis marktleider als het gaat om het oplossen van kennisvraagstukken. Het bedrijf bedient meer dan 30.000 gebruikers bij ruim 200 klanten in de telecom-, IT- en elektronische-consumentengoederenbranche.

Over Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder meer dan 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van elke mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.

Ingezonden persbericht