Ingezonden persbericht


Persbericht

De Hypotheekshop: 'Excellent advies alleen haalbaar met intern kwaliteitsysteem'

Kwaliteitsysteem De Hypotheekshop verhoogt adviesniveau

Huizen, 17 december 2007 - In 2007 heeft De Hypotheekshop een nieuw kwaliteitsysteem ingevoerd om continu de kwaliteit van haar organisatie te verhogen. Door het succes hiervan is besloten om met ondersteuning van haar externe adviseur Heathfield/Heuperman&Partners het Kwaliteitsysteem van De Hypotheekshop in 2008 nog verder uit te breiden.

Kwaliteitsysteem De Hypotheekshop
Een belangrijk element in het Kwaliteitsysteem van De Hypotheekshop is de uitgebreide beoordeling en rapportage aan de franchisenemers - met hoor en wederhoor- waardoor naast borging een permanent, kwalitatief leereffect ontstaat. De externe kwaliteitsborger Heathfield (Heuperman & Partners) toetst, net als in 2007, niet alleen de wettelijke eisen en de interpretatie daarvan, maar ook de aanwezigheid van het vereiste ondernemerschap om de noodzakelijke veranderingen in de financiële branche met succes te benutten. Daarnaast worden de aanvullende kwaliteitseisen van De Hypotheekshop in de audits meegenomen. De beoordelingen worden door de partners van Heathfield, Paul Heuperman en Karin van Hunnik, persoonlijk op locatie uitgevoerd.

Compliance officer
Vanaf 1 januari 2008 breidt De Hypotheekshop haar activiteiten in het kader van het kwaliteitsysteem nog verder uit met de aanstelling van een interne compliance officer. De compliance officer ondersteunt de vestigingen, in aanvulling op de rapportage van de externe kwaliteitsborger, bij de implementatie van de bevindingen. Hierdoor waarborgt De Hypotheekshop permanent de hoge kwaliteit van haar vestigingen.

Keurmerk Financiële Dienstverlening
Aangezien het Kwaliteitsysteem van De Hypotheekshop kwalitatief en kwantitatief verder gaat dan de audit van het Keurmerk Financiële Dienstverlening, is besloten om vanaf 31 december 2007 dat 200 vestigingen het Keurmerk Financiële Dienstverlening niet meer voeren.

De Hypotheekshop
Met circa 200 vestigingen in het land is De Hypotheekshop de grootste financiële adviesketen voor hypotheken in Nederland. De Hypotheekshop is niet gebonden aan een bank, verzekeringsmaatschappij of andere financiële instelling.

Noot voor de redactie,