Gemeente Purmerend

Chillen in Zuid-Pool

17 december 2007

Drie avonden per week chillen in Zuid-Pool; een experiment

De deuren van wijkcentrum Zuid-Pool staan sinds kort op dinsdag- en donderdagavond van 19-22 uur en vrijdagavond van 21-24 uur open voor jongeren om elkaar te treffen. Wie zin heeft kan er relaxen hangen, darten, biljarten of gamen Kortom, een plek voor jongeren, die in de Purmer-Zuid nog niet te vinden was

Mike van Oostveen en Stef Martens hebben dit initiatief ingediend om jongeren uit de Purmer Zuid een plek te geven. Voor alle betrokkenen is het belangrijk dat het experiment slaagt en daarom zijn professionele jongerenwerkers van Stichting Streetcornerwerk en Clup vanaf het begin nauw betrokken bij het project. Samen met buurtbewoners overleggen zij in speciale spiegelgroepen met jongeren en andere bewoners. Voor suggesties, klachten of aanmeldingen kunnen mensen bellen met een speciaal telefoonnummer. De jongerenwerkers gaan hier meteen mee aan de slag en kunnen op die manier snel reageren op ervaringen van bewoners. Zo nodig kunnen ze tussentijds de activiteiten in Zuid-Pool aanpassen. Het experiment duurt een half jaar; in mei 2008 worden alle ervaringen geëvalueerd en besluit de gemeente samen met haar partners over een vervolg.

Tijdens de openingstijden van Zuid-Pool zijn de jongerenwerkers bereikbaar op telefoonnummer: 06-30209432. Buiten deze tijden kan een voicemailbericht worden achtergelaten, waarna de jongerenwerker zo spoedig mogelijk contact opneemt.