Ingezonden persbericht


Nieuwe collega met één muisklik bereikbaar: www.werkeninhetprimaironderwijs.nl

Nieuwe vacaturesite primair onderwijs

Utrecht, 17.12.2007. Om het vinden van een collega en het zoeken naar een baan in het primair onderwijs eenvoudiger te maken, lanceert de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) een nieuwe vacaturesite: www.werkeninhetprimaironderwijs.nl. Deze site richt zich expliciet op mensen die in het primair onderwijs willen werken. Niet minder, niet meer. En juist daarin schuilt de kracht van deze nieuwe website.

Of het nu om een leerkracht of een schoolleider gaat, het kost scholen steeds meer moeite personeel te vinden. Tegelijkertijd moeten werkzoekenden in het primair onderwijs (po) tientallen niet in deze sector gespecialiseerde websites en kranten doorzoeken om een geschikte baan te vinden. Met de nieuwe, expliciet op het primair onderwijs gerichte vacaturesite www.werkeninhetprimaironderwijs.nl komt hier verandering in. Doordat deze site specifiek bedoeld is voor het PO weten alle gebruikers waar ze aan toe zijn: de werkgever bereikt gericht zijn doelgroep en betaalt niet meer voor bezoekers die toch nooit zullen reageren, en de werkzoekende hoeft niet meer door vele voor hem of haar oninteressante vacatures te zoeken, op zoek naar die ene wel interessante.

De nieuwe vacaturesite is een service van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) aan de gehele sector primair onderwijs. Als belangenbehartiger van de leidinggevenden in het PO maakt de AVS het zoeken naar een collega hiermee eenvoudiger en goedkoper. Leden van de AVS krijgen op de toch al lage prijs een forse korting als zij een vacature plaatsen en de personeelsadvertenties die ook in Kader Primair staan, kunnen zelfs gratis doorgeplaatst worden op de vacaturesite.

Roelf Willemstein, directeur AVS: "Wij starten deze website naar aanleiding van vragen uit het veld. Vacatures in het PO zijn op zoveel plaatsen te vinden, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Tegelijkertijd bereiken wij met ons maandblad Kader Primair en onze website meer het merendeel van de leidinggevenden in het primair onderwijs, en hun scholen. De verantwoordelijken voor het vinden van nieuw personeel weten ons dus te vinden. De vacatures zijn vanaf onze eigen website, www.avs.nl, te raadplegen, maar ook via www.werkeninhetprimaironderwijs.nl. Het aanbod wordt dus 'op een presenteerblaadje' bij de doelgroep onder de aandacht gebracht."

De vacaturesite wordt mede mogelijk gemaakt door KlasseTV (www.klasseTV.nl).



Ingezonden persbericht