Ingezonden persbericht


Persbericht

ID manager ondersteunt communicatieproces Hogeschool INHOLLAND

Zwolle, 17 december 2007 - Hogeschool INHOLLAND neemt ID manager in gebruik, het marketing operations management (MOM) softwareplatform van Capital ID. ID manager ondersteunt zowel de centrale als de decentrale marketing- en communicatieactiviteiten. De interne en externe uitingen van de onderwijsinstelling kunnen hierdoor eenvoudiger in overeenstemming gebracht worden met de huisstijl. Ook wordt er bespaard op de kosten voor vormgeving en druk. Via ID manager zijn straks templates beschikbaar voor onder andere posters, nieuwsbrieven, flyers en factsheets. Het systeem bevat een beeldbank waar afdelingen zelf foto's en logo's uit kunnen halen. Alle uitingen van de hogeschool voldoen daardoor per definitie aan de huisstijl.

Hogeschool INHOLLAND is een instelling voor hoger onderwijs in de Randstad, met locaties in onder andere Haarlem, Alkmaar, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Delft. De locaties verrichten hun eigen marketing- en communicatieactiviteiten. Om tot meer standaardisatie te komen, werd er besloten om ID manager aan te schaffen. De keuze viel op Capital ID omdat dat bedrijf een standaardoplossing kon bieden met goede referenties, waaronder een aantal onderwijsinstellingen.

Walter Wassenaar, Manager Corporate Communicatie bij Hogeschool INHOLLAND zegt: "ID manager biedt ook functionaliteit voor het creëren en publiceren van advertenties, maar we hebben er bewust voor gekozen om daar vooralsnog geen gebruik van te maken. We vinden het vooral belangrijk dat we de applicatie aan zoveel mogelijk medewerkers kunnen aanbieden. Wanneer zij straks bijvoorbeeld een poster willen maken hoeven ze daarvoor geen vormgever of drukker meer in te schakelen. De kosten van de aanschaf van het systeem worden daardoor snel terugverdiend."

Begin 2008 neemt Hogeschool INHOLLAND ID manager organisatiebreed in gebruik.

Capital ID BV - Assiesplein 1- 8011 XD Zwolle
Tel: 038-4229999 - e-mail: info@capitalid.nl - internet: www.capitalid.nl Over Capital ID
Capital ID richt zich op het automatiseren van marketingcommunicatie. Met de eigen ontwikkelde software genaamd 'ID manager' is Capital ID marktleider in Nederland op het gebied van marketing operations management (MOM) en digital asset management (DAM). Daarnaast biedt het bedrijf diensten op het gebied van e-commerce en online marketing. Tot het klantenbestand van Capital ID behoren onder andere Randstad Holding, Starbucks, ABN Amro, Rabobank, USG People, Vedior, SNS Bank en BCC. Capital ID wordt geleid door Luke McKeever (CEO), Dennis Steen (CMO) en Andréy Prins (CTO). Het bedrijf is gevestigd in Zwolle en heeft twee werkmaatschappijen: ID manager en ID interactive. Voor meer informatie zie www.capitalid.nl.
---

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Frieda Zieleman - tel: 055 3663034 - e-mail: frieda@influx-pr.com Of Capital ID - Dennis Steen - tel: 06 51420626 - e-mail: d.steen@capitalid.nl