Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 17 december 2007

Captain Manon Bollegraf maakt Fed Cup Team bekend

Fed Cup captain Manon Bollegraf heeft vandaag de samenstelling van het Nederlands Fed Cup Team bekendgemaakt. Het team bestaat uit Michaëlla Krajicek, Brenda Schultz-McCarthy, Nicole Thijssen en Arantxa Rus. Captain Bollegraf heeft Pauline Wong als eerste reserve aangewezen. Verder wordt Bollegraf bijgestaan door Tom Nijssen (coach).

Programma

De kwalificatieronde van de Europees / Afrikaanse Zone Groep I wordt van woensdag 30 januari tot en met zondag 3 februari gespeeld op de indoorbanen van SYMA Sportkozpont, Boedapest in Hongarije. De vijftien deelnemende landen worden verdeeld in één poule van drie en drie poules van vier landen. Van woensdag tot en met vrijdag worden de poulewedstrijden gespeeld. Op zaterdag spelen de nummers één van de vier poules een play-off om twee plaatsen voor het promotie / degradatieduel voor de wereldgroep II. Deze duels zijn gepland in april 2008. De nummers vier van elke poule spelen een play-off om twee degradatieplaatsen naar de Europees / Afrikaanse Zone Groep II.

Deelnemende landen

Aan de Europees / Afrikaanse groep I nemen naast Nederland de volgende landen deel: Bulgarije, Denemarken, Georgië, Groot-Brittannië, Hongarije, Luxemburg, Polen, Portugal, Roemenië, Servië-Montenegro, Slovenië, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.