Gemeente Lopik

Nieuws

Brandweer Lopik en IJsselstein ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Op maandag 17 december 2007 ondertekenden locoburgemeester G.J. Spelt en de burgemeester van IJsselstein drs. P.C. van den Brink op het gemeentehuis van IJsselstein een overeenkomst om de brandweersamenwerking voor de kern Lopikerkapel te bekrachtigen.

Achtergrond

De gemeenteraad van Lopik heeft op 24 oktober 2006 unaniem besloten de brandweerposten van Lopikerkapel en Polsbroek per 1 juli 2007 te sluiten. Een moeilijk maar noodzakelijk besluit om de kwaliteit van de lokale brandweerzorg te kunnen blijven garanderen. De gemeente Lopik volgt het advies van de Veiligheidsregio Utrecht op, om bij alarmering en inzet van de eerste brandweereenheden te kiezen voor `de snelst mogelijke hulp'. Voor Lopikerkapel zijn dit de post Lopik-dorp en de brandweer gemeente IJsselstein. Voor Polsbroek zijn dit de posten Lopik-dorp en Benschop. Sinds 1 juli 2007 wordt al volgens deze regeling gewerkt.

Samenwerkingsovereenkomst

Om deze samenwerking voor de kern Lopikerkapel te bekrachtigen ondertekenden locoburgemeester G.J. Spelt en de burgemeester van IJsselstein drs. P.C. van den Brink op maandag 17 december 2007 een overeenkomst. In deze overeenkomst is vastgelegd dat bij alarmering in Lopikerkapel de brandweer van de gemeente IJsselstein (naast de post Lopik-dorp) als eerste wordt ingezet.

Foto gemeente IJsselstein

De ondertekening geschiedde in aanwezigheid van de heer J.P. Duhen, brandweercommandant Woerden en Lopik en de heer M. van Rooijen, plaatsvervangend brandweercommandant IJsselstein.