Gemeente Diemen


Onderzoek overkappen A1 en A10

Naar aanleiding van de vele protesten tegen de uitbreidingsplannen voor de A1 en A10 Oost komt er nu een onderzoek naar de mogelijheden voor overkapping.
Onderzoek naar overkappen A1 en A10 Oost bij Diemen

De gemeente Diemen neemt deel aan een onderzoek naar de mogelijkheid om de A1 en de A10 Oost te overkappen. Het onderzoek is gestart naar aanleiding van de vele protesten tegen de uitbreidingsplannen van Rijkswaterstaat voor de A1 en de A10 Oost bij Diemen, Duivendrecht en Betondorp. De uitbreidingsplannen van Rijkswaterstaat voorzien tot nu toe niet in een overkapping of een ondertunneling van de A1 en A10 Oost. Voor de A9 in Amsterdam Zuidoost en in Amstelveen is dit nu al wel geregeld in een overeenkomst.
Aan het onderzoek wordt ook deelgenomen door de gemeenten Ouder-Amstel en Amsterdam, het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer, de stadsregio Amsterdam, de provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat. Op verzoek van de Minister van Verkeer en Waterstaat is het Atelier Rijksbouwmeester bij het onderzoek betrokken.
Het is de bedoeling dat het eindrapport van het onderzoek in maart 2008 beschikbaar komt. Op dat moment komt ook de Trajectnota/milieueffectrapportage van Rijkswaterstaat gereed van de planstudie Schiphol-Amsterdam-Almere. Deze planstudie richt zich op uitbreiding van de A1, de A10 Oost, de A9 en de A6 bij Almere. In de Trajectnota wordt gekeken naar de mogelijkheid om geluidsschermen en luifels toe te passen langs de A1 en A10 Oost.
Zodra de rapporten gereed zijn volgt er een informatie en inspraakronde. Nadere informatie hierover volgt nog.
---

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---