Ingezonden persbericht


Proefdiervrij inkopen voor de kerst!
Proefdiervrij roept op tot het kopen van proefdiervrije geschenken

Den Haag, 17 december 2007
Als het aan vereniging Proefdiervrij ligt, zijn alle kerstgeschenken dit jaar proefdiervrij. Proefdiervrij roept het winkelend publiek op om bij het kopen van cadeaus te denken aan proefdiervrije geschenken, zoals proefdiervrije cosmetica, een lidmaatschap van Proefdiervrij of één van de cadeaus die via www.proefdiervrij.nl te krijgen zijn. "Met het kopen van deze cadeaus geeft u iets bijzonders en steunt u Proefdiervrij.", aldus Marja Zuidgeest, directeur van Proefdiervrij.

Proefdiervriendelijk cadeau
De cosmeticagids van Proefdiervrij is een handig hulpmiddel bij het kopen van proefdiervrije cosmetica. Deze gids bevat meer dan 130 proefdiervrije merken. "Op de verpakkingen van cosmetica staat bijna nooit vermeld of de inhoud is getest op proefdieren. De gids geeft hierop antwoord.", aldus Zuidgeest. "Met de producten uit deze gids kan iedereen mooi zijn zonder dierenleed." In de webwinkel op www.proefdiervrij.nl staan meer proefdiervrije cadeausuggesties, onder andere t-shirts, tassen, knuffels en de hondenpenning, die Henk Schiffmacher speciaal voor Proefdiervrij ontwierp.

Het is tijd voor proefdiervrije technieken
Dierproeven veroorzaken een hoop dierenleed, en dat kan anders. Proefdiervrij zet zich in voor de proefdieren. Met originele, spraakmakende acties en voorlichting geeft Proefdiervrij een duidelijk signaal af aan politiek, bedrijfsleven en consumenten. Dit jaar is Proefdiervrij een grootschalige campagne gestart om aandacht te vragen voor meer investeringen in proefdiervrije technieken. Hoe vaker en hoe breder deze technieken worden ingezet, hoe meer dierenlevens gespaard worden.