Ingezonden persbericht


BitDefender Antivirus 2008 ontvangt Virus Bulletin VB100%-certificaat

Meer dan de helft van de geteste antiviruspakketten krijgt geen certificaat; die detecteren geen polymorfe virussen of genereren 'false positives'

Amsterdam, 17 december 2007 - Online Magazine Virus Bulletin kent het VB100%-certificaat toe aan BitDefender Antivirus 2008. Dit beveiligingspakket houdt 100 procent van de virussen op de WildList tegen. In het onderzoek van Virus Bulletin bleek het krachtige beveiligingspakket van BitDefender een van de meest betrouwbare antivirusoplossingen op de markt te zijn. BitDefender is wereldwijd marktleider van antivirussoftware en beveiligingsoplossingen.

BitDefender Antivirus 2008 maakt gebruik van de B-HAVE-technologie (Behavioral Heuristic Analyzer in Virtual Environments). Met deze technologie biedt BitDefender zeer geavanceerde, proactieve bescherming tegen virussen, spyware, phishing-aanvallen, rootkits en andere malware. Het antiviruspakket bevat tevens nieuwe functionaliteit, waaronder een gamestand die tijdelijk de beschermingsinstellingen aanpast voor een optimale game-ervaring. Daarnaast krijgt de gebruiker elk uur automatische updates en gratis 24x7 ondersteuning.

VB100% staat bekend als een van de belangrijkste certificaten voor antivirusproducten. De WildList Organization (http://www.wildlist.org) verzamelt maandelijks meldingen van antivirusexperts over de gehele wereld. De verzamelde gegevens komen terecht op de WildList, een lijst met de virussen die op dat moment op internet actief zijn. Als twee of meer WildList-rapporteurs een virus melden, zet de WildList Organization ze in de bovenste helft van de lijst. Het virus komt dan 'in het wild' voor. Virus Bulletin test de antivirussoftware op een Windows 2000-machine op basis van deze WildList. Alleen software die volledige bescherming biedt tegen de meest actuele virussen, komt in aanmerking voor een VB100%-certificaat.

"We zijn erg blij dat ons beveiligingspakket opnieuw een Virus Bulletin-certificaat krijgt", zegt Bogdan Dumitru, CTO van BitDefender. "Het onderstreept de krachtige bescherming van onze antivirussoftware. Het certificaat krijgt wat ons betreft nog extra glans, omdat minder dan de helft van de 32 geteste beveiligingspakketten door de test kwam."

Een volledige lijst van de geanalyseerde bedrijven en producten is te zien via www.virusbtn.com/vb100/archive/2007/12.

Over BitDefender

BitDefender is wereldwijd marktleider op het gebied van beveiligingsoplossingen. BitDefender is een toonaangevende organisatie op het gebied van detectie van actuele internetdreigingen. Op basis van zijn onderzoeksgegevens ontwikkelt BitDefender de snelste en meest effectieve antivirus- en e-mailbeveiligingssoftware. De beveiligingssoftware van BitDefender is eenvoudig te installeren, te gebruiken en te updaten. De beveiligingsoplossingen van het bedrijf voldoen aan de allernieuwste beveiligingseisen voor computers en servers. De software van BitDefender biedt op dit moment bescherming aan ruim 41 miljoen thuis- en bedrijfsgebruikers in meer dan 180 landen. BitDefender Antivirus-software eindigt steevast in de top van de best geteste pakketten bij bijvoorbeeld de Consumentenbond, ICSA Labs, Checkmark en Virus Bulletin. BitDefender, onderdeel van SOFTWIN, heeft zijn hoofdkantoor in Boekarest, Roemenië. Daarnaast zijn er vestigingen in Duitsland (Tettnang), Spanje (Barcelona) en de VS (Fort Lauderdale, Florida). Meer informatie vindt u op www.bitdefender.com.

*-*-*-*-*