Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

RONALD TOMBROEK NIEUWE GENERAL MANAGER EDEN HOTEL LA BERGÈRE IN MAASTRICHT

Amsterdam, 17 december 2007 ­ Ronald Tombroek (41) wordt op 1 januari 2008 General Manager van het trendy Eden Hotel La Bergère in Maastricht. Hij volgt Rino Soeters op. Zowel de exploitatie als het vastgoed van La Bergère werd halverwege dit jaar al overgenomen door de Eden Hotel Group. Onder leiding van de ervaren manager Tombroek zal het succesvolle Eden Hotel La Bergère in de Limburgse hoofdstad, worden uitgebreid van 74 naar 109 kamers.

Ronald Tombroek
Nadat Ronald Tombroek in Apeldoorn zijn diploma haalde aan de Middelbare Hotelschool heeft hij bepaald niet stilgezeten. Zo bekwaamde hij zich verder in het vak als management trainee in het Sheraton Orlando (Florida) en bij HEMS Schiphol, was hij persoonlijk hofmeester van landmachtchef Generaal Wilmink en klom hij via Best Western Hotels in Middelburg en Vlissingen op tot General Manager van Amrâth Grand Hotel de l'Empereur en Hotel DuCasque, beiden in Maastricht. Daar leerden zijn plaatsgenoten hem kennen als een buitengewoon actieve bestuurder van belangenorganisaties en brancheverenigingen als Sahot Maastricht (Samenwerkende Hotels), MCB Maastrichts Congres Bureau en Coq au Vin Maastricht.

Eden Hotel La Bergère Maastricht
Het Eden Hotel La Bergère in Maastricht is sinds 1 juli dit jaar in handen van de Eden Hotel Group. Het hotel, centraal gelegen in 'de kleinste metropool van Europa', is behalve een goed antwoord op de sterk groeiende zakelijke en toeristische vraag, een mooie springplank voor de buitenlandse ambities van het concern. Eden Hotel La Bergère heeft een sterk imago als steeds weer innoverend designhotel, dit zal in de toekomst zeker niet veranderen. Het aantal kamers zal wel worden uitgebreid van 74 naar 109. Verder beschikt het hotel over een vergaderzaal, de trendy loungebar La Byb, het buitenterras La Patio en de fitnessruimte La Gym. Ontbijt en lunch kunnen worden genoten in Simply Bread. De luxe schoonheidssalon, de kapsalon, de bloemenzaak en de uitmuntende traiteur krijgen na de uitbreiding mogelijk gezelschap van een nieuwe restaurant formule.

Frans Wientjes, Director of Operations van de Eden Hotel Group: "Met Ronald Tombroek hebben we er een collega bij die veel ervaring heeft in de internationale en vooral ook de Maastrichtse markt. Maar daarnaast is hij ook heel goed in staat het eigenzinnige karakter van het hotel, zoals opgebouwd in de loop der jaren te bewaren, maar tevens het hotel wel te integreren binnen de groep."

Eden Hotel Group
Met 17 hotels in de binnensteden van ondermeer Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Enschede, Eindhoven, Den Haag, Maastricht en Emmen is de Eden Hotel Group één van de grotere, onafhankelijke hotelondernemingen in Nederland. In totaal exploiteert de groep met ruim 850 medewerkers meer dan 1.900 hotelkamers in het vier- en driesterren segment en verschillende restaurants waaronder Café Americain en FLO Amsterdam. Het vastgoed van de hotels is meestal in eigendom van de Eden Hotel Group, waarbij de leiding in handen is van de familie Dijkstra. Het bedrijf startte in 1977 met de aankoop van het 67 kamers tellende Eden Hotel in Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.edenhotelgroup.com.