Gemeente Hoogeveen


* 17 december 2007 - Acht nieuwe Smederijen van Hoogeveen in 2008 17 december 2007

Afzender: College B&W

Acht nieuwe Smederijen van Hoogeveen in 2008

De Smederijen van Hoogeveen. Dat is de naam voor een nieuwe werkwijze in Hoogeveen. Tien Smederijen zijn er in mei 2007 mee begonnen, in zes buurten en vier dorpen van de gemeente. Per 1 januari komen er acht gebieden bij: Fluitenberg, Stuifzand, Hollandscheveld, Noorscheschut, Nieuweroord, Wolfsbos, Kattouw en de Zeeheldenbuurt.

Een jaar onderweg

Buurtbeheer gaat geleidelijk over in De Smederijen van Hoogeveen. De Smederijen gaan over samen plannen smeden en realiseren voor de leefbaarheid in de eigen buurt. De invloed van bewoners is groter dan bij Buurtbeheer. Op 30 mei 2007 is het startsein gegeven. Inmiddels hebben bewoners âinitiatiefgroepenâ in de eerste tien gebieden gevormd. Samen met de gebiedsregisseurs Jan Bouwmeester en Martin Peelen hebben ze tal van ideeën in de eigen buurt verzameld. De ideeën variëren van de aanleg van een Jeu des Boules baan in Schoonvelde-oost tot het aanbrengen van een hekwerk zodat kinderen veiliger kunnen spelen in de Oranjebuurt. Sommige gebieden zijn al dit jaar begonnen met de uitvoering van de ideeën.

Wethouder Klaas Smid is enthousiast over de start van De Smederijen. âIk zie in de Smederijen al hele mooi dingen ontstaan. Tot nu toe gaat het goed, al zijn er telkens nieuwe vragen waar we tegen aan lopen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ook de acht nieuwe gebieden blij zijn met De Smederijen.â

Gezocht: enthousiaste promotors

De Smederijen zoekt enthousiaste bewoners die mee willen doen in een Smederijen-promotieteam. Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen zich aanmelden voor een informatiebijeenkomst. Dat kan via info@desmederijenvanhoogeveen.nl.

Woensdag 19 december wordt de nieuwsbrief Lopend Vuur van De Smederijen verspreid, huis aan huis in de gemeente Hoogeveen, als bijlage bij de Hoogeveensche Courant.

---

13 december 2007