Gemeente Arnhem

VVV shop aan Stationsplein geopend (17-12-2007) Wethouder Rita Weeda (Economische Zaken en Cultuur) heeft vrijdag 14 december de nieuwe VVV shop aan Stationsplein 13 geopend. Daarmee heeft Arnhem na drie jaar een VVV-post terug in de directe omgeving van het station. De afgelopen jaren was er een informatiepunt van de VVV in Musis Sacrum. De nieuwe VVV shop biedt het totale diensten- en productenpakket: folders, gidsen, routekaarten en cheques maar ook persoonlijke informatie en advies over de toeristische, recreatieve en culturele mogelijkheden in en rond Arnhem. De VVV shop is maandag tot en met zaterdag geopend van 9.30 tot 17.30 (zaterdag tot 17.00) uur.

Bij de opening zei wethouder Weeda, dat de VVV shop gewoon thuishoort in de Beste Binnenstad van Nederland, de zesde toeristenstad van Nederland en de culturele hoofdstad van Oost-Nederland. Zij wees erop dat de gemeenteraad tot twee keer toe heeft uitgesproken dat er een volwaardige VVV-post terug moest komen in of vlakbij het station. De raad koos hiervoor, omdat Arnhem Centraal de plaats is waar veel bezoekers van de stad aankomen met de trein of bus of hun auto in de garage parkeren.
De VVV shop wordt beheerd door het Regionaal Bureau voor Toerisme: RBT KAN. De website is www.vvvarnhem.nl Ook het Arnhems Uitburo ( www.uitburo.nl./arnhem ) wordt door de VVV shop verzorgd.