Dienstenbond CNV

Nieuws

17 december 2007

Eindbod laatste ABN AMRO cao?

Vorige week hebben wij aangekondigd u uitgebreid te informeren over het eindbod van ABN AMRO voor de cao 2008. In deze nieuwsbrief staan wij stil bij: (de inhoud van) het eindbod, de verschillen tussen onze (aangepaste) voorstellen en het bewuste eindbod, onze mening ten aanzien daarvan en de mogelijke scenarios c.q. consequenties. Of de cao 2008 uiteindelijk een feit wordt, bepaalt u zelf. U bent nu aan zet!

Vorige week hebben wij aangekondigd u uitgebreid te informeren over het eindbod van ABN AMRO voor de cao 2008. In deze nieuwsbrief staan wij stil bij: (de inhoud van) het eindbod, de verschillen tussen onze (aangepaste) voorstellen en het bewuste eindbod, onze mening ten aanzien daarvan en de mogelijke scenarios c.q. consequenties. Of de cao 2008 uiteindelijk een feit wordt, bepaalt u zelf. U bent nu aan zet!

Cao-traject in een notendop
Op 1 november 2007 zijn wij gestart met de cao-onderhandelingen ABN AMRO. Toevallig begonnen de cao-onderhandelingen bij Fortis op diezelfde dag. De beide overleggen hebben in goed overleg met de collegas daar plaatsgevonden. De eerste overlegronde heeft zich beperkt tot het toelichten van de voorstellenbrieven.

Bij de tweede afspraak op 19 november 2007 was de hand van de nieuwe eigenaar steeds duidelijker te merken. Het is ABN AMRO menens om een beknopt cao-overleg met vakbonden te voeren. We kunnen goed voelen dat er een gecoördineerde inzet is aan de beide overlegtafels: ook Fortis kiest voor een korte cao-voorstellenbrief. Het Consortium ziet 2008 als een overgangsjaar en wil geen grote veranderingen afspreken om de verschillen tussen de Fortis en ABN AMRO cao te vergroten en de start cao voor de Royal Bank of Scotland (RBS) verder uit te breiden. Het spreekt voor zich dat RBS en Santander hierin een hoofdrol spelen. Een lijst met deze 8 hoofdpunten is toen opgesteld, die de basis leek te kunnen zijn voor alle partijen om over verder te praten. Uiteraard altijd onder voorbehoud van de uitkomst van het uiteindelijke totaalpakket. Daarnaast wilden wij dat het Consortium klip-en-klaar aan ons bevestigde dat:

1. Royal Bank of Scotland in 2008 een aan ABN AMRO gelijkwaardige cao zal afsluiten met de vakbonden.

2. Bij de aanstaande harmonisaties de werknemers er in het totaalpakket van nieuwe arbeidsvoorwaarden niet op achteruit zullen gaan.

Op 10 december 2007 hebben de vakbonden hun voorstellen aangepast aan de hand van de bedoelde lijst met 8 hoofdpunten voor een summier cao-overleg. Daarmee deden de vakbonden een grote stap in de richting van ABN AMRO om een impasse te voorkomen. Daarentegen hield ABN AMRO vast aan zijn eerder ingezette lijn en heeft dan ook uiteindelijk zijn magere voorstellen als eindbod neergelegd, zonder in te willen gaan op onze (aangepaste) wensen c.q. voorstellen. Op diezelfde dag deed Fortis hetzelfde, hetgeen op zijn minst opmerkelijk te noemen is.

Wat nu?
De tijd en de ontwikkelingen staan niet stil. Het Consortium gaat er prat op dat de ontvlechtings- en integratieplannen veel sneller zullen verlopen dan ingeschat. De adviesaanvraag voor Asset Management ligt al bij de ORen en de COR. Voor de EC-remedie, waaronder IFN, HBU, 2 CCUs en 13 advieskantoren vallen, lijkt ook al een oplossing in het verschiet. Daar bij kunnen de belangen van de medewerkers in de knel komen. Anderzijds zal het nog de nodige tijd, pijn en moeite kosten voordat een goed sociaal plan voor u een feit is

Een uitvoerige uitleg over (de inhoud van) het eindbod, de verschillen tussen onze (aangepaste) voorstellen en het bewuste eindbod, onze mening ten aanzien daarvan en de mogelijke scenarios c.q. consequenties kunt u vinden op onze site: www.cnvdienstenbond.nl.

Helaas kunt u op dit moment (nog) niet terecht bij uw werkgever voor een mooi bod. Bij ons wel. Het moge duidelijk zijn: een standvastig CNV Dienstenbond met een krachtige achterban bij ABN AMRO is nodig om goede resultaten te bereiken. Nu en de komende jaren! Meer leden = meer invloed = beter resultaat. Bovendien heeft CNV Dienstenbond veel te bieden zoals hieronder is vermeld.

Wordt daarom lid en ga in op ons ACTIEAANBOD!
Maak kennis met CNV Dienstenbond. Word nu lid en ontvang 100% korting op uw contributie gedurende 3 maanden. CNV Dienstenbond onderscheidt zich door het meest uitgebreide dienstenpakket tegen de allerlaagste prijs aan te bieden. Daarbij mag u van ons een uitstekende service en persoonlijke betrokkenheid verwachten. Met CNV Dienstenbond heeft u het goed voor elkaar!