D66

Parlementaire pers: Alexander Pechtold Politicus van het Jaar

17 december 2007

Volgens 31% van de parlementaire journalisten is D66-fractieleider Alexander Pechtold `Politicus van het Jaar 2007'. Dat werd zaterdag bij de verkiezing van de NOS op radio 1 bekend gemaakt. Er was dit jaar gekozen voor een stemming namens het publiek en een deskundig oordeel namens de parlementaire pers. Het gemiddelde van de twee stemmingen bepaalde de algemene Politicus van het Jaar.

Bij het publiek eindigde Bas van der Vlies (SGP) op de eerste plaats. Het gemiddelde van de twee verkiezingen kwam uit op Geert Wilders (PVV). Bij de deskundige jury werd Alexander Pechtold op grote afstand verkozen tot Politicus van het Jaar 2007.

Pechtold: "Ik beschouw dit als een ambachtelijke prijs. We werken met de D66-fractie en een enthousiast team van medewerkers keihard om de vrijzinnigheid, redelijkheid en het echte sociaal-liberale geluid terug te brengen in het debat. Als het aan mij ligt zal het de komende jaren alleen maar luider gaan klinken."

De fractievoorzitter van D66 staat ondanks zijn gunstige uitslag met gemengde gevoelens tegenover de verkiezing. "Het is schrijnend dat een politicus als Geert Wilders met zijn discriminerende politiek een eerste plaats bij de gemiddelde stemming weet te behalen."
---