Politiebond ACP

17 december 2007

Brief aan bestuur KNVB

Categorie: Cao, Politie in actie

De ACP eist namens haar leden de excuses van de heer Kesler naar aanleiding van zijn uitspraken in deze open brief aan het bestuur van de KNVB.

Bestuur KNVB
T.a.v. voorzitter Dhr. J .Sprengers

Postbus 515

3700 AM Zeist

Betreffende : Uitspraken de heer Kesler

Afschrift aan : Raad van toezicht KNVB, Mr. B. Korthals

Leusden, 17 december 2007

Geacht Bestuur,

Met zeer grote verontwaardiging hebben wij afgelopen zaterdag 15 december 2007 kennis genomen van de uitspraak van de directeur betaald voetbal, de heer Kesler.

De heer Kesler doet onder andere uitspraken als ze delen alleen maar bonnen uit, boeven laten ze lopen en als het spannend wordt zijn ze er niet. Ook kwalificeert hij politiemensen als verwende kereltjes. Met dergelijke uitspraken schaadt de heer Kesler het aanzien van de politie in ernstige mate.

Ook zijn dergelijke uitspraken kwetsend voor politiemensen. Politiemensen die zich dagelijks inzetten voor het handhaven van de openbare orde en veiligheid, waaronder ook het ordentelijk laten verlopen van voetbalwedstrijden. Niet alleen de politiemensen zelf maar ook hun gezinnen worden met een dergelijke uitspraak ernstig getroffen. Wij eisen derhalve een publiekelijk excuus van de heer Kesler.

Wij zien uw reactie en het excuus van de heer Kesler per omgaande tegemoet.

Hoogachtend,

Gerrit van de Kamp

Voorzitter Politievakorganisatie ACP

---