Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 16 december

Regio, 17-12-2007

Politie stelt onderzoek in naar ruzie

HAARLEM - 16 december. De politie stelt een onderzoek in naar de exacte gang van zaken tijdens een ruzie in een woning in Haarlem centrum. Een 22-jarige Haarlemmer stond rond 06.00 uur bij zijn 20-jarige ex-vriendin voor de deur te schreeuwen. Hierbij heeft hij een raam vernield. Hierop is de vrouw naar buiten gelopen, waarna er over en weer klappen zijn uitgedeeld. Hierbij is de Haarlemmer gewond geraakt. Hij is voor zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis. Vermoed wordt dat er tijdens deze ruzie ook een steekwapen in het spel was. De Haarlemse is rond 07.15 uur aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. Na de behandeling aan zijn verwondingen is ook haar ex-vriend ingesloten.

Jongen aangehouden na mishandeling

UITGEEST - 16 december. Portiers van een uitgaansgelegenheid aan de Westerwerf hebben omstreeks 05.20 uur een 16-jarige jongen uit Limmen overgedragen aan de politie. De jongeman wordt ervan verdacht een 20-jarige man uit Akersloot mishandeld te hebben. De politie heeft de verdachte meegenomen naar het bureau. Ook heeft de politie zijn ouders geïnformeerd. De Limmenaar heeft aan eind van de ochtend, met een proces-verbaal op zak, het bureau weer mogen verlaten.

Scooterrijder onderruit

HOOFDDORP - 16 december. De politie heeft omstreeks 04.50 uur een 17-jarige jongen uit Hoofddorp aangehouden op de Kruisweg. Agenten zagen hem met twee meisjes rijden op zijn scooter. Hierop wilden zij de scooter tot stilstand brengen, maar de scooterrijder ging ervandoor. De agenten haalden hem in om hem te laten stoppen, maar dit was niet meer nodig. De scooterrijder was inmiddels onderuit gegaan. Hij bleek teveel gedronken te hebben (430 ugl / 0,98 promille). Verder bleek hij geen rijbewijs bij zich te hebben, droeg hij geen helm en weigerde hij in eerste instantie om een legitimatiebewijs te overleggen. Voor al zijn vergijpen is er proces-verbaal opgemaakt. De agenten hebben de jongeman thuis afgeleverd bij zijn moeder. Bij de valpartij raakte overigens niemand gewond.

Auto over de kop op A9

HAARLEMMERLIEDE - 16 december. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van een aanrijding tussen twee auto's op de A9. Rond 02.00 uur raakten de auto van een 35-jarige vrouw uit Haarlem en de auto van een 32-jarige man uit Ganshoren (België) met elkaar in aanraking. Hierdoor raakte de Haarlemse in een slip, vloog over de kop en kwam tot stilstand tegen een vangrail. Zij is met letsel aan haar gezicht vervoerd naar een ziekenhuis. De Belgische bestuurder raakte eveneens in een slip en kwam ook tegen de vangrail tot stilstand. Ook hij en zijn inzittende zijn vervoerd naar een ziekenhuis. Hun verwondingen vallen mee.

Beschonken en in moeders auto

IJMUIDEN - 16 december. De politie heeft omstreeks 01.25 uur een 23-jarige IJmuidenaar aangehouden. Hij had na een ruzie in beschonken toestand zijn ouderlijk huis verlaten en zonder toestemming de auto van zijn moeder meegenomen. Zijn ouders hadden dit gemeld bij de politie. Agenten zagen hem rijden op de Schiplaan en lieten hem stoppen. De IJmuidenaar bleek inderdaad teveel gedronken te hebben (685 ugl / 1,58 promille). Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft een rijverbod van acht uur gekregen.

Auto over de kop bij aanrijding

IJMUIDEN - 15 december. De politie heeft assistentie verleend bij een ongeval op de kruising Velserduinweg / Cypressenstraat. Rond 16.00 uur reed een personenauto, bestuurd door een 39-jarige Velsenaar, vanuit de Cypressenstraat deze kruising op. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 24-jarige man uit Haarlem. Het gevolg was een aanrijding waarbij de auto van de Velsenaar over de kop ging. Hierbij raakte ook een geparkeerde auto beschadigd. Ambulancepersoneel heeft beide bestuurder ter plekke onderzocht. Geen van beide bestuurders hoefde naar het ziekenhuis. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld en het rijbewijs van de Velsenaar ingevorderd.

Agenten te snel voor winkeldieven

HEEMSTEDE - 15 december. De politie heeft omstreeks 14.15 uur twee vrouwen (woonplaats onbekend) aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouwen, 20 en 34 jaar oud, werden door personeel op heterdaad betrapt op winkeldiefstal uit een parfumerie aan de Binnenweg. Beide verdachten gingen er vervolgens ervandoor. Politieagenten zagen het tweetal even later lopen op het Haemstedeplein. Bij het zien van de agenten zetten de vrouwen het wederom op een lopen. De agenten waren echter sneller. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Vrachtwagen rijdt tegen viaduct

OVERVEEN - 15 december. Een 51-jarige Haarlemse vrachtwagenchauffeur is rond 11.40 uur met zijn vrachtwagen tegen het viaduct op de Julianalaan aangereden. Zijn wagen met lading bleek te hoog voor de doorgang. Door de botsing verloor hij een container. Hierdoor had de man even zijn wagen niet meer onder controle. Hij raakte vervolgens een naast hem fietsende vrouw (47) uit Overveen. Zij en haar 10-jarige zoontje, die bij haar achterop zat, kwamen hierdoor ten val. Zij kwamen er met schaafwonden vanaf. De politie heeft proces-verbaal tegen de vrachtwagenchauffeur opgemaakt.

Gewonden op circuit

ZANDVOORT - 15 december. De politie heeft assistentie verleend bij een ernstig ongeluk op het circuit. Vier auto's waren, omstreeks 11.30 uur, betrokken bij een ongeval. Alle vier de bestuurders zijn met onbekend letstel vervoerd naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit ongeluk.

Man van dak gehaald

BEVERWIJK - 15 december. De politie heeft omstreeks 03.25 uur een 19-jarige man uit Beverwijk aangehouden. De man wordt verdacht van inbraak op een bouwterrein aan de Spaarnestraat. Rond 01.40 uur kreeg de politie een melding dat er een man het terrein was binnengedrongen. Agenten troffen echter niemand aan. Bij een tweede melding troffen agenten, met behulp van een politiehond, de Beverwijker aan op een dak. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Doorrijder aangehouden

IJMUIDEN - 15 december. De politie heeft omstreeks 02.30 uur een 24-jarige man uit Velserbroek aangehouden. De man wordt ervan verdacht even hiervoor meerdere lantaarnpalen te hebben geramd op de Zeeweg in IJmuiden. Na een melding van een getuige zijn agenten op onderzoek gegaan. Zij troffen al rijdend verschillende onderdelen van een auto aan. Uiteindelijk troffen zij de auto en de vermoedelijke bestuurder aan in Velserbroek. Deze is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Man slaat portier

HAARLEM - 15 december. De politie heeft omstreeks 01.40 uur een 24-jarige man uit Nieuw Vennep aangehouden. De man wordt ervan verdacht een portier van een uitgaansgelegenheid aan de Zijlsingel te hebben mishandeld. Na de mishandeling is de man ervandoor gegaan. Collega's van de mishandelde portier hadden hem echter snel te pakken. Zij hebben de verdachte overgedragen aan de politie. Deze heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Man laat broek zakken

HAARLEM - 15 december. De politie heeft rond 00.35 uur een 22-jarige man uit Aerdenhout aangehouden. Hij liep te schreeuwen op de Grote Markt. Agenten spraken de man aan op zijn gedrag. Na een korte discussie waar ook een vriend van de Aerdenhouter zich mee bemoeide, leek de boel gesust. Op het moment de agenten en het tweetal ieder weer hun weg zouden vervolgen, vond de man uit Aerdenhout het nodig om zijn blote kont te tonen aan de agenten en met de hulp van de nodig scheldwoorden zijn mening over hen te ventileren. De man werd ter plekke aangehouden. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Brandstichters aangehouden
HOOFDDORP - 14 december. De politie heeft drie personen wegens brandstichting. Het drietal, een 21-jarige Hoofddoper, een 19-jarige vrouw (woon- en verblijfplaats onbekend) en een 17-jarige meisje uit Hoofddorp, bekenden een brandje te hebben gesticht op het speelterrein aan de JC Beetslaan. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de ouders van de minderjarige verdachte geïnformeerd.