Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Achterweg, Wassenaar

Wassenaar, 17 december 2007

Brand in woning

Wassenaar Vanmorgen rond negen uur is brand ontstaan in de dakconstructie en gevel van een woning aan de Achterweg. De brand is ontstaan door de openhaard in de woonkamer. Niemand raakte hierbij gewond.

Omstanders zagen rook onder de dakpannen vandaan komen en meldde dit bij de bewoonster waarna de brandweer werd gealarmeerd. Met behulp van de warmtebeeldcamera werd duidelijk dat de brand zich had genesteld in de dakconstructie en de gevel. De brand is ontstaan doordat de bewoners gisterenavond de openhaard aan hebben gehad. Vermoedelijk is de brand gisteren al ontstaan door hete delen van de schoorsteenpijp tegen de dakconstructie en heeft daar liggen smeulen.

Om de brand te blussen moest een gedeelte van de leidingschacht, plafond en dak worden verwijderd. Omdat de losstaande woning achter andere woningen is gelegen kon de hoogwerker het dak van de woning niet bereiken en moest de brandweer met ladders het dak op om dakpannen te verwijderen. De hoogwerker stond voor de zekerheid op afstand met een blusstraal klaar voor het geval de brand nog uitslaand zou worden. De bluswerkzaamheden hebben mede om zoveel mogelijk schade te beperken enige uren geduurd.

De gevel, het dak en binnenwanden raakte door de brand beschadigd. De totale schade aan de woning bedraagt circa 50.000 euro.