RTL Group

'Kanjers van Goud' verrast Nederlandse weldoeners in het buitenland bij RTL 4

Nederlandse weldoeners die overal ter wereld keihard hun best doen om vooral anderen te helpen, hebben veelal hun vertrouwde leven in Nederland opgegeven. Ze nemen voor lief dat ze hun vrienden en familie nauwelijks meer zien. Deze achterblijvers hebben vaak ook geen idee wat voor werk hun dierbaren in die compleet andere wereld doen en hoe zij leven. In het RTL 4-programma Kanjers Van Goud, waarvan op zondag 16 december het eerste deel te zien is, worden deze weldoeners door Martijn Krabbé of Winston Gerschtanowitz flink verrast en beloond met een Gouden Wimpel.

De presentatoren nemen onder andere een speciaal persoon voor de helden mee naar het werkterrein, iemand die hem of haar vreselijk mist. De actie leidt tot emotionele herenigingen en eindelijk kan de held zijn of haar dierbare zelf laten zien wat hij doet en hoe hij daar leeft. Ook de kijker krijgt een goed beeld van de helden en de organisatie waar zij voor werken. Kanjers Van Goud is een avontuurlijk programma vol verrassingen.

Martijn reist voor de aflevering van zondag 16 december af naar Baraka in Congo, waar hij Roelant ontmoet die voor Artsen zonder Grenzen werkt. Tijdens de enorme gevechten in dit gebied in het oosten van Congo heeft zijn organisatie er de gezondheidszorg overeind gehouden. Roelant laat zien waar hij werkt, hoe hij woont en neemt Martijn mee naar een vaccinatiespreekuur. Wat Roelant niet weet is dat zijn moeder naar Congo komt om hem te verrassen. Zo kan ook zij met eigen ogen zien hoe haar zoon leeft en werkt in dit Afrikaanse land. Maar dit blijkt niet de enige verrassing voor Roelant.

In 2008 volgen er meer aflevering van Kanjers Van Goud. Hiervoor bezoekt Winston Tanzania en Sri Lanka en vertrekt Martijn richting Bali en Pakistan.

Uitzending RTL 4: zondag 16 december, tussen 22.40 en 23.10 uur.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl.