Gemeente Doetinchem

Twintig buurten organiseren een vuurwerkopruimactie!

Aan de oproep van de gemeente Doetinchem om een vuurwerkopruimactie in de buurt te organiseren, hebben twintig buurten gehoor gegeven. Na de jaarwisseling zorgen enthousiaste inwoners van onder andere Wehl, Dichteren en Gaanderen ervoor dat hun buurt weer vrij is van vuurwerk en vuurwerkafval. De gemeente Doetinchem ondersteunt de buurten door het ter beschikking stellen van metalen containers en een vergoeding voor het opgehaalde vuurwerkafval.

Na de jaarwisseling blijft er veel vuurwerkafval op de straten liggen. Dit afval ontsiert niet alleen de straten, maar kan ook de verkeersveiligheid in gevaar brengen. Ook gaan kinderen vaak op zoek naar vuurwerk dat nog niet is afgegaan. Dat levert een extra gevaar op. Om ongelukken te voorkomen stimuleert de gemeente Doetinchem buurten een vuurwerkopruimactie te organiseren.

Om de organiserende buurten van dienst te zijn stelt de gemeente metalen afvalcontainers met een inhoud van 1100 liter kosteloos ter beschikking. Daarnaast ontvangen de buurten voor het opgehaalde vuurwerk een vergoeding. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de opgehaalde hoeveelheid afval. Voor iedere volle container is 125,- beschikbaar. Is de container tot driekwart gevuld, dan ontvangen deelnemers een bedrag van
75,- en een halfvolle container levert 50,- op. Het geld kan worden gebruikt voor de gemaakte onkosten voor de opruimactie of om iets leuks te organiseren in de buurt of wijk.
Op deze manier zorgen gemeente en inwoners samen voor een schoon, veilig en leefbaar Doetinchem!