Partij voor de Vrijheid (PVV)


maandag 17 december 2007

PERSBERICHT
De Partij voor de Vrijheid wil dat er een einde komt aan het de-facto-verbod van het boek De Ondergang van Nederland. De PVV pleit er vandaag in de Tweede Kamer voor dat het boek wordt verspreid op alle middelbare scholen van Nederland.

Het boek verscheen in 1990 en is geschreven door Mohammed Rasoel, een pseudoniem. Na een klacht van de Anne Frank Stichting werd de schrijver veroordeeld wegens discriminatie. Het boek, met als ondertitel `Land der Naieve Dwazen', gaat over de slappe houding tegenover de islamisering van Nederland, waarbij Nederlanders steeds meer van hun vrijheid moeten inleveren. Het is nooit duidelijk geworden wie de schrijver is. Na de uitspraak van de rechter is het boek niet meer in druk verschenen.

Volgens de PVV moet dat snel veranderen.

Cultuur-woordvoerder Martin Bosma: "Dit is een literair boek. Neerlandici voeren nog steeds een debat over wie de echte schrijver is. Minister Plasterk heeft zich in het blad Hollands Diep `Minister van Media en Literatuur' genoemd. Tijd dus om aan het de-facto-verbod op dit boek een einde te maken."


____________________