Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Implementatiemonitoren Rijk en gemeenten

17-12-2007

Het bedrijf Geon BV uit Groningen is onlangs begonnen met de uitvoering van de 'Implementatiemonitor DURP / RO-Online Rijk'.

Dit project bestaat uit een interviewronde langs rijksvertegenwoordigers aan de hand van een gestructureerde vragenlijst. DURP-contactpersonen van een aantal departementen en bijvoorbeeld de Raad van State geven aan 'hoe ver' zij zijn met DURP .

De afgelopen maanden heeft Research voor Beleid, bureau voor beleidsonderzoek uit Leiden, een soortgelijke monitor bij gemeenten uitgevoerd. Door middel van een digitale enquête zijn alle gemeenten in Nederland benaderd voor dit onderzoek. Twee derde van de gemeenten heeft gereageerd.

De reden waarom deze onderzoeken worden uitgevoerd is de behoefte die bestaat aan het in beeld brengen van de stand van zaken met betrekking tot de voorbereiding van het Rijk en gemeenten op de komende invoering van de nWro, voor wat betreft de digitale paragrafen. Dit betreft dus zowel het maken, beheren en gebruiken als het beschikbaar stellen van digitale ruimtelijke plannen. Ook is het programma DURP benieuwd naar de mogelijke ondersteuningsbehoefte van het Rijk en gemeenten bij het treffen van de genoemde voorbereidingen.

Zie ook


Zie het origineel


* Dossier DURP, Publicaties: resultaten van beide monitoren.