Gemeente Goirle

Kernpartners ondertekenen samenwerkingsconvenant buurtregie

Donderdag 13 december ondertekenen de gemeente Goirle en de kernpartners een convenant inzake buurtregie. Met de schilpartners worden samenwerkingsovereenkomsten getekend. Ter gelegenheid van deze ondertekening is een bijeenkomst georganiseerd voor alle betrokkenen in de raadzaal.

Onder buurtregie wordt verstaan een effectieve signalering van complexe zorg- en overlastproblematiek in de wijk. Met behulp van korte samenwerkingslijnen en praktische oplossingen kan het buurtregieoverleg mensen laagdrempelig helpen en indien nodig doorverwijzen naar andere professionele hulpverleningsinstellingen. De gemeente Goirle werkt hierbij nauw samen met de kernpartners Maatschappelijk Werk, Woonstichting Leyakkers, Politieteam Leydal. De kernpartners ondertekenen een convenant.
Met de schilpartners Novadic-Kentron, de huisartsen, MEE regio Tilburg, RIBW Midden Brabant, GGZ Midden Brabant, De Twern/Antenne, GGD Hart voor Brabant, Amarant en Stichting Thebe zijn goede afspraken gemaakt en wordt een samenerkingsovereenkomst ondertekend.