Ingezonden persbericht


Persbericht: Partner maakt single pas echt gelukkig

NIJMEGEN 17 december - Singles worden flink gelukkiger als ze weer een partner zouden hebben. Voor hun huidige leven geven ze een 6,9, maar als er weer een partner bij zou zijn stijgt dat naar een 8,4. Dat blijkt uit het onderzoek van online singlesmedium MVlife.nl (http://www.mvlife.nl/magazine/#onderzoek) onder haar 105.000 abonnees. In totaal gaven 1.300 respondenten een cijfer aan hun geluksgevoel in diverse situaties.

Relatie diep gekoesterde wens
De single geeft voor zijn leven zonder partner een 6,9 en is dus duidelijk wel redelijk tevreden met zijn single-status. Maar een anderhalve punt groter geluksgevoel bij het hebben van een partner geeft aan dat het hebben van een relatie voor veel singles toch een diep gekoesterde wens is. Niet iedere single zal nu beamen dat hij op zoek is naar een partner, maar duidelijk is dat een grote groep wel degelijk voordelen, en dus met name geluk, ziet in het hebben van een ­ al dan niet vaste ­ relatie. Verder blijkt dat mannen en vrouwen op veel punten ongeveer even gelukkig te zijn, met als enige uitzondering de vriendschappen. Vrouwen zijn daarin een met een 7,4 stuk gelukkiger dan de mannen die slechts een 6,9 voor hun vriendschappen geven.

Verrassend
Olle Vastbinder, hoofdredacteur van MVlife.nl: "Het zijn opvallende cijfers. Allereerst natuurlijk het grote verschil dat een partner volgens de singles zou maken. Een kleine stijging was te verwachten, maar anderhalve punt, dat is erg veel. Kennelijk is een partner een grotere factor bij het bepalen van hoe gelukkig iemand is dan tot nu toe door de meeste mensen werd gedacht. Het verschil tussen de mannen en de vrouwen bij de vriendschappen is makkelijk te verklaren, vrouwen hebben nu eenmaal een intiemere relatie met hun vriendinnen dan mannen met hun vrienden. Een hoger cijfer is dan logisch."



Ingezonden persbericht