Gemeente Deurne

17-12-2007
Nieuw bedrijfspand op Binderen
Fuji Seal Europe bv blijft in Deurne
De gemeente Deurne heeft een overeenkomst gesloten met het hoofdkantoor van Fuji Seal Europe bv. Het bedrijf dat nu gevestigd is aan de Jacob Marisstraat en Leembaan, gaat zich op één locatie op een kavel van 15.750 m² op het nieuwe bedrijventerrein Binderen vestigen.

Fuji Seal Europe bv is een onderneming die zich richt op het ontwikkelen, produceren, wereldwijd verkopen en technisch ondersteunen van hightech krimpsleeve-systemen. Met ongeveer honderdtwintig medewerkers maakt Fuji Seal Europe bv (Intersleeve) sinds 1994 deel uit van de Japanse multinationale onderneming Fuji Seal International.

Fuji Seal Europe bv zocht mogelijkheden om te groeien. Dat kon niet meer op de huidige plekken aan de Jacob Marisstraat en de Leembaan en daarom was zij op zoek naar een nieuwe locatie. Deurne is voor Fuji Seal een goede plek omdat er voor het bestaande personeel ruime keuze is op het gebied van wonen en werken en omdat Deurne volop mogelijkheden biedt voor het aantrekken van nieuw (technisch) personeel.
Als alles volgens planning verloopt dan kan het nieuwe bedrijfspand op Binderen in 2009 geopend worden.

Het college van burgemeester en wethouders is, samen met Fuji Seal, buitengewoon tevreden met deze overeenkomst. Met Fuji Seal Europe bv, blijft voor Deurne een technisch hoogwaardig bedrijf en de daarbij horende werkgelegenheid voor Deurne behouden.
Bovendien kan met de verkoop van een perceel van deze omvang de verkaveling van de rest van Binderen slagvaardig worden voortgezet.