Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 17/12

TILBURG, 17 december 2007

Klant bedreigt taxichauffeuse

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond de klok van 14.30 uur in de Spaarnewoudelaan een 42-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 25 jarige taxichauffeuse te hebben bedreigd en mishandeld. Op het bureau wenst hij geen verklaring af te leggen.

De verdachte die zich als klant liet vervoeren in een taxi was het niet eens met de rijstijl van de taxichauffeuse. Tijdens de rit vanuit de wijk Dalem-Zuid (Reeshof) richting het centrum van Tilburg gedroeg de man zich recalcitrant in de richting van de vrouw. In de Spaarnewoudelaan sommeerde hij het slachtoffer de taxi te stoppen. Op het moment dat de taxichauffeuse de koffer van de man uit de kofferbak haalde bedreigde hij haar woordelijk en zwaaide met zijn armen. Tijdens de zwaaibewegingen pakte hij de vrouw vast en gooide haar op de grond. Omstanders sprongen tussen beiden en ontzette het slachtoffer. Gewaarschuwde agenten troffen de man aan en namen hem mee naar het bureau.

Inbrekers nemen kerscadeautjes mee

TILBURG De politie onderzoekt een inbraak in een woning en eetgelegenheid aan de Korvelseweg die gisteravond tussen 17.30 uur en 20.30 uur plaats gevonden heeft. De dader ging er onder andere met de kerstcadeaus vandoor.

Via het inslaan van een ruit lukte het de inbreker(s) de woning binnen te komen. Het woongedeelte werd doorzocht. Uit een van de kamers werden meerdere kerstcadeaus weggenomen. Via het woongedeelte lukte het de dader(s) de eetgelegenheid binnen te komen. Ook hier werden diverse ruimtes doorzocht. Uit één van deze ruimtes werd onder andere een geldbedrag buit gemaakt. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Bij een inbraak in een woning aan de Gilzerbaan werd onder andere een personenauto van het merk BMW, gekentekend SV-LH-64 buit gemaakt. Deze inbraak vond gisteravond tussen 18.00 uur en 23.10 uur plaats.

De bewoners troffen bij terugkomst in de woning een enorme ravage aan. De gehele woning was overhoop gehaald en doorzocht. Uit de woning werden diverse goederen, waaronder een geldbedrag ontvreemd. De auto, die geparkeerd stond op het terrein was weggenomen. Vermoedelijk werd met deze auto de toegangspoort tot het perceel geramd.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak en is op zoek naar getuigen

OISTERWIJK De politie is met het opnemen van een aangifte een onderzoek gestart naar aanleiding van een bedrijfsinbraak die vanmorgen tussen 03.00 uur en 06.45 uur plaats gevonden heeft op de Tilburgseweg. Bij de inbraak werd onder andere een geldbedrag buit gemaakt.

Voor de tweede keer in een week bezochten ongenode gasten het bedrijf. Het lukte ze het pand binnen te komen door de toegangsdeur tot het kantoor te forceren. Vanuit het bedrijf werden diverse goederen weggenomen. De politie heeft naast het opnemen van de aangifte een buurtonderzoek ingesteld. Ook stelt de technische recherche een sporenonderzoek in. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben of meer weten over deze inbraak. Hen wordt verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Winkeldief in de kraag gepakt

TILBURG De politie heeft vanmorgen in een supermarkt aan de Westermarkt een 29-jarige vrouw uit Boxtel aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel zagen de vrouw met een volle boodschappentas de winkel verlaten, zonder deze ter betaling bij de kassa te hebben aangeboden. Buiten de zaak werd ze aangesproken en overgedragen aan de gewaarschuwde agenten. Op het bureau legde ze een bekennende verklaring af.

Auteur: Desiree Brabers