Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 17/12

OOSTERHOUT NB, 17 december 2007

Automobilisten onder invloed betrokken bij verkeersongeval

OOSTERHOUT De politie heeft vanmorgen tegen 02.30 uur op de Statendamweg een 23-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie werd geïnformeerd nadat de man betrokken was bij een eenzijdig verkeersongeval. Ter plaatse bleek dat hij met zijn auto tegen een boom gebotst was. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat hij 360 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht hij voorzien van een rijverbod van 5 uren vertrekken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

WAALWIJK Agenten hebben vanmorgen rond 02.30 uur op de Ambrosiusweg een 44-jarige tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed over de Ambrosiusweg en miste een bocht waardoor zijn auto in aanrijding kwam met een reclamezuil. Onderzoek wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat hij 585 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Pool zwalkt over de Rijksweg

RIJEN De politie heeft gisteravond rond de klok van 23.30 uur een 52-jarige inwoner uit Polen aangehouden voor openbare dronkenschap. Agenten troffen de man al zwalkend op de Rijksweg aan. Tijdens het aanspreken struikelde hij enkele keren over zijn eigen voeten. Vanuit het oogpunt veiligheid namen de agenten hem mee naar het bureau. Daar werd hem een boete van 50 euro uitgereikt.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak en is op zoek naar getuigen

DONGEN De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een bedrijfsinbraak die vanmorgen tussen 03.30 uur en 04.00 uur plaats vond op het Europaplein. Bij de inbraak werd een kluis buit gemaakt.

Het slot van de schuifdeur tot het bedrijfspand werd geforceerd waarna het de inbrekers lukte het pand binnen te gaan. In het bedrijf hebben de daders een kluis buit gemaakt. Via de achterzijde hebben ze het bedrijfspand vermoedelijk verlaten. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Hen wordt verzocht contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844

Politie onderzoekt overval bij pinautomaat

OOSTERHOUT DE politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval die gisteravond tegen 20.00 uur plaats vond bij een bankinstelling aan de Vondellaan. Het slachtoffer, een 25 jarige inwoner uit Oosterhout deed aangifte.

Tijdens het pinnen bij een geldautomaat werd het slachtoffer belaagd door twee onbekende mannen. Het duo was gewapend met een mes en bedreigde het slachtoffer. De Oosterhouter stond zijn zojuist gepinde geldbedrag af. De overvallers namen daar geen genoegen mee en sommeerde het slachtoffer nog een geldbedrag te pinnen. Toen dat niet lukte sloeg één van de mannen het slachtoffer tegen het hoofd waarna het tweetal zich uit de voeten maakte.

Op 09 december en 14 december vonden er soortgelijke overvallen plaats in Oosterhout. Ook daar was er sprake van twee daders, die gewapend waren met een mes. De politie sluit niet uit dat er mogelijk een verband is. Uiteraard is de politie op zoek naar getuigen. Mensen met informatie kunnen zich via 0900 88 44 bij de politie melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).
De politie wil nadrukkelijk waarschuwen voor dit soort overvallen. Kijk van tevoren om u heen vóórdat u geld opneemt of er mogelijk personen in de omgeving zijn. Laat u niet afleiden en voorkom dat anderen meekijken. Neem nooit meer geld op dan u denkt nodig te hebben. Voor overige preventietips www.politiemwb.nl

Automobiliste gewond na eenzijdige aanrijding

RIJSWIJK Bij een eenzijdig verkeersongeval raakte vanmorgen op de Rijswijksesteeg een 62-jarige automobiliste uit Uitwijk gewond. Ze is voor onderzoek overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

Het slachtoffer reed vanmorgen rond 10.30 uur als bestuurster over de Rijswijksesteeg. Ze kwam uit de richting van Uitwijk. In de Rijswijksesteeg raakte haar auto door vermoedelijk het gladde wegdek in de berm waarna ze door tegen te sturen links in een sloot belandde. Brandweerlieden stabiliseerde haar auto waarna ze uit haar benarde positie bevrijd kon worden en met een verwonding aan haar hoofd overgebracht is naar het ziekenhuis.

Bromfietser gewond na verkeersongeval

WERKENDAM Bij een verkeersongeval op de Bandijk raakte vanmorgen een 56 jarige bromfietsbestuurder uit Werkendam gewond aan heup en been. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

Een 21-jarige automobilist uit Werkendam reed vanmorgen om 07.30 uurover de Bandijk. Hij kwam uit de richting van de Muggenwaard en reed richting Werkendam. Vanuit tegemoetkomende richting naderde hem het slachtoffer. In een flauwe bocht ontstond tussen beiden een frontale aanrijding waarbij de bromfietsbestuurder ten val kwam.

Auteur: Desiree Brabers