Gemeente Venlo


Blericks Informatie Centrum wordt gesloten

17-12-2007

Het college van Burgemeester & Wethouders heeft besloten om in het tweede kwartaal van 2008 het Blericks Informatie Centrum (BIC) in de Stadswinkel aan de Alberdingk Thymstraat in Blerick te sluiten.

Het BIC vervult niet meer de functie die het voorheen vervulde. Het BIC is ongeveer acht jaar geleden opgezet als een informatiepunt voor de samenwerkende partners binnen wijkgericht werken. Deze functie is komen te vervallen. Bewoners weten steeds gemakkelijker de weg binnen de gemeente en andere instanties te vinden. Politie heeft een servicepunt, woningstichtingen hebben buurtbeheerders, Wel.kom heeft de wegwijzer, de gemeente een servicepunt en stadswinkels. Informatie via internet is steeds beter georganiseerd en steeds meer mensen kunnen er gebruik van maken.

Het BIC zal per 1 april 2008 worden gesloten.

De stadswinkel Blerick die rechts naast het Blericks Informatie Centrum ligt, blijft gewoon geopend. Voor het wekelijkse spreekuur van de verschillende partners op donderdagmiddag om 15.00 uur (politie, woningstichting Venlo-Blerick, Antares Woonservice, stichting Wel.kom en de gemeente Venlo) wordt uitgeweken naar Boulevard Hazenkamp, Albert Verweystraat 6 in Blerick.