Politiebond ACP

17 december 2007

ACP organiseert landelijke actie

Categorie: ACP - nieuws, Actueel

De ACP begint in de nacht van dinsdag op woensdag met een grote landelijk actie.

Dit gebeurt samen met de ANPV. Iedere politieambtenaar mag echter aan de actie meedoen.

In de week van woensdag 19 (00.01 uur) tot en met dinsdag 25 december (23.59 uur) voeren collegas een coulancebeleid ten aanzien van de lichtere overtredingen. Dat betekent kort gezegd dat er voor kleine, geringe overtredingen geen bonnen meer uitgeschreven zullen worden. Politiemensen zullen de overtreding toelichten, de overtreder krijgt een waarschuwing en hij of zij wordt gewezen op de correcte gang van zaken. Tegelijkertijd zullen politiemensen burgers op een publieksvriendelijke manier duidelijk maken waarom wij actie voeren: voor een goede CAO waar waardering uitspreekt.

Belangrijk is dat deze actievorm de openbare orde en veiligheid niet belemmert. Wij denken zelfs dat de veiligheid in Nederland er alleen maar groter op wordt! Doordat er minder bonnen geschreven worden bij kleine, geringe overtredingen, is er juíst extra aandacht voor essentiële zaken die een serieuze bedreiging vormen voor de openbare orde en veiligheid.

Als de openbare orde en veiligheid in het geding komen, wordt uiteraard direct geverbaliseerd. Dit geldt ook voor mensen die (opzettelijk) misbruik maken van dit coulancebeleid. Onze actie is dus geen blanco cheque om overtredingen te begaan.

---