Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 17 december 2007.

Zaanstreek-Waterland, 17-12-2007 o Gebroken ruggewervels en aanhoudingen na mishandeling.

Automobiliste gezocht

Krommenie, woensdag 12 december 2007, 15:00 uur.

Een 13-jarig meisje uit Krommenie stond met een 10-jarige passagiere woensdag te wachten om de Padlaan over te steken. Hierbij werd haar fiets licht aangereden door een mevrouw in een donkerblauwe auto. De vrouw stopte netjes en vroeg of alles goed was. De geschrokken kinderen gaven aan dat alles goed was en de vrouw vervolgde haar weg. Achteraf bleek dat er een flinke slag in het achterwiel zat en dat ook de kettingkast was beschadigd. De auto was vermoedelijk van het merk Hyundai, type Getz en de bestuurster was een ongeveer 60-jarige vrouw met grijs haar, een bril en een rode jas. De politie van het wijkteam Krommenie verzoekt de automobiliste contact op te nemen via 0900-8844 om de schade aan de fiets verzekeringstechnisch alsnog te regelen.

Gebroken rugwervels

Zaandam, donderdag 6 december 2007.

Een 24-jarige vrouw uit Zaadam heeft twee gebroken ruggenwervels, schaafwonden en kneuzingen opgelopen toen zij op donderdag 6 december 's ochtends om kwart voor zes door een bromfietser werd aangereden. De vrouw stond met haar snorfiets bij de kruising van de Hoofdtocht en de Kleine Tocht op het fietspad. Een man met een bromfiets reed haar aan. Meldde dat hij er geen politie bij wilde en ging weg zonder zijn naam op te geven. De vrouw meldde zich met rugklachten bij het ziekenhuis en werd daar vervolgens een week opgenomen. Zij kreeg een gipscorset vanwege de gebroken ruggenwervels en kneuzingen. Eventuele getuigen en de bromfietser worden verzocht zich te melden bij het wijkteam Zaandam West via 0900-8844.

Meisje gewond bij aanrijding

Wormerveer, maandag 17 december 2007, 08:06 uur.

Een 13-jarige meisje uit Wormer is gewond geraakt doordat zij bij het oversteken van de Provincialeweg werd aangereden door een auto die werd bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Assendelft. Het meisje wilde vanaf het fietspad de weg oversteken naar de Lindelaan. Hierbij doorkruiste zij een file die op de rechter rijstrook richting Zaandijk stond. Op de volgende rijstrook reed de Assendelftse in dezelfde richting en reed met ongeveer 40 km per uur het meisje op de fiets aan. Het kind werd met, naar later bleek, een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. De voorruit van de auto werd door de aanrijding vernield.

Zes drankrijders

Zaandam, 15/16 december, 23:37/02:08 uur

Tijdens diverse alcoholcontroles werden afgelopen weekend zes automobilisten aangehouden. Twee bestuurders, een 56-jarige Zaandammer en een 36-jarige man uit Almere moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze meer dan tweeënhalf keer de limiet hadden overschreden.

Tijdens alcoholcontroles op de Albert Heijnweg, de Peperstraat en de Provincialeweg Zaandam-Castricum werden in totaal 750 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest.

Drie drankrijders

Purmerend, 15/16 december

Afgelopen weekend heeft de politie op diverse wegen een
alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 909 bestuurders gecontroleerd. Op de Purmersteenweg, de Nieuwstraat en de Rotterdamhaven werden in de nacht van zaterdag op zondag drie Purmerenders betrapt op het rijden met een slok op. Een 21-jarige en 24-jarige automobilist moesten hun rijbewijs inleveren. De twee hadden een alcoholgehalte van respectievelijk 1,3 en 1,4. Tegen alle drie de drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Zondagavond werd op de Waterland gecontroleerd. Niemand had teveel gedronken. Wel werden negen boetes uitgedeeld voor het rijden zonder licht, rijden door rood, bellen (niet handsfree), te hard rijden en verkeerd voorsorteren.

Twee keer zo hard als toegestaan

Zaandam, zondag 16 december,14:15-17:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Kepplerstraat werd zondagmiddag een motorrijder op de foto gezet die met een snelheid van 108 km per uur voorbij raasde. In totaal werd van bijna duizend voertuigen, uit beide richtingen, de snelheid gemeten. Negen op de tien bestuurders hielden zich wel aan de maximumsnelheid.

128 km per uur door de bebouwde kom

Purmerend, 15 december, 19:15-21:15 uur

Zaterdagavond werd tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg een hoogste snelheid gemeten van 128 km per uur. Bijna de helft van alle bestuurders overschreed de snelheidslimiet van 50 km per uur. In totaal passeerden 550 voertuigen, uit beide richtingen, de radarauto.

Aanhoudingen na mishandeling

Landsmeer, 16 december 2007, 01:55 uur.

De politie heeft naar aanleiding van de mishandeling van een 62-jarige bewoner van het Noordeinde drie jongeren aangehouden. Een 22-jarige Landsmeerder, een 16-jarige plaatsgenoot en een 16-jarige Amsterdammer meldden zich aan het politiebureau en werden als verdachten aangehouden. Na een feest in een bedrijfsgebouw zouden vijf tot zes jongeren voorwerpen tegen de ramen van het latere slachtoffer hebben gegooid. Toen de man naar buiten ging om er iets van te zeggen zou hij zijn geslagen en geschopt. De man werd met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht waar hij later door vermoedelijk hersenletsel in coma raakte.

Gewapende overval ijssalon

Purmerend, zondag 16 december 2007, 18:42 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een IJssalon aan het Wormerplein. Twee personen kwamen de zaak binnen terwijl er één medewerkster aanwezig was. Zij werd bedreigd met een vuurwapen en gedwongen het papiergeld uit de kassa af te geven. De daders gingen er vervolgens in de richting van de Waalstraat met de buit vandoor. De overvallers worden omschreven als ongeveer 20- tot 25-jarige blanke mannen. De man met het wapen droeg een grijze lange jas en was ongeveer 180 cm lang. De andere was iets korter en had donkerbruin kort haar. Hij droeg een zwart soort bomberjack. De recherche verzoekt eventuele getuigen te bellen met 0900-8844. Melders die anoniem willen blijven kunnen bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Brand in garageboxen; politie zoekt getuigen

Purmerend, 17 december 2007, 05:44 uur

De politie is een onderzoek gestart naar een brand die maandagochtend vroeg drie garageboxen en een auto aan de W. van den Brinkstraat verwoestte. De brand ontstond rond 05.45 uur in een garagebox. Vervolgens sloeg de brand over naar andere garageboxen en naar een auto die achter de garage stond. De politie heeft de plek afgezet en Forensische Opsporing verricht sporenonderzoek. Een politiehond helpt hen daarbij. Eerder dit weekend, in de nacht van zaterdag op zondag, brandden er in Purmerend drie auto's uit aan de Henri Dunantstraat. Dat was rond 03.45 uur. De politie onderzoekt of beide zaken met elkaar in verband kunnen worden gebracht. Er wordt uitgegaan van brandstichting. Graag wil de politie in contact komen met getuigen van beide branden. Of met mensen die iets opmerkelijks hebben gehoord of gezien in beide nachten. Ook vraagt de politie mensen die (foto)opnames hebben gemaakt van de brand, of van de omstanders, deze tijdelijk ter beschikking te stellen voor het politieonderzoek. Belt u dan met de Decentrale Recherche in Purmerend, via 0900-8844.

Hond wekt man tijdens woningbrand

Zaandam, 17 december 2007, 03:47 uur

Maandagochtend vroeg heeft een brand een woning aan de Hogendijk voor een groot deel verwoest. De brand ontstond rond 03.45 uur 's nachts door nog onbekende oorzaak. De bewoner werd gewekt door zijn hond die hem in het gezicht krabde. Op dat moment stond het balkon in lichterlaaie. De 74-jarige man probeerde eerst nog met een brandblusser het vuur te lijf te gaan, maar dat lukte niet. De brandweer rukte uit en probeerde te redden wat er nog te redden viel. De man had op zijn balkon een volière. Een aantal vogels kon niet meer gered worden door de brandweer. De nog levende vogels zijn meegenomen door de dierenambulance. De man is zelf ook voor controle naar het ziekenhuis gebracht omdat hij rook had ingeademd. De politie heeft buurtbewoners in de directe omgeving wakker gemaakt en tijdelijk opgevangen op het politiebureau bij het Zaantheater. Zij konden nadat de brand geblust was hun woningen weer in. De woonkamer van de bejaarde man en een deel van de keuken is afgebrand. Ook is er waterschade. Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Getuigen kunnen zich melden bij het wijkteam centrum, via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.

Automobiliste gezocht

Krommenie, woensdag 12 december 2007, 15:00 uur.

Een 13-jarig meisje uit Krommenie stond met een 10-jarige passagiere woensdag te wachten om de Padlaan over te steken. Hierbij werd haar fiets licht aangereden door een mevrouw in een donkerblauwe auto. De vrouw stopte netjes en vroeg of alles goed was. De geschrokken kinderen gaven aan dat alles goed was en de vrouw vervolgde haar weg. Achteraf bleek dat er een flinke slag in het achterwiel zat en dat ook de kettingkast was beschadigd. De auto was vermoedelijk van het merk Hyundai, type Getz en de bestuurster was een ongeveer 60-jarige vrouw met grijs haar, een bril en een rode jas. De politie van het wijkteam Krommenie verzoekt de automobiliste contact op te nemen via 0900-8844 om de schade aan de fiets verzekeringstechnisch alsnog te regelen.

Gebroken rugwervels

Zaandam, donderdag 6 december 2007.

Een 24-jarige vrouw uit Zaadam heeft twee gebroken ruggenwervels, schaafwonden en kneuzingen opgelopen toen zij op donderdag 6 december 's ochtends om kwart voor zes door een bromfietser werd aangereden. De vrouw stond met haar snorfiets bij de kruising van de Hoofdtocht en de Kleine Tocht op het fietspad. Een man met een bromfiets reed haar aan. Meldde dat hij er geen politie bij wilde en ging weg zonder zijn naam op te geven. De vrouw meldde zich met rugklachten bij het ziekenhuis en werd daar vervolgens een week opgenomen. Zij kreeg een gipscorset vanwege de gebroken ruggenwervels en kneuzingen. Eventuele getuigen en de bromfietser worden verzocht zich te melden bij het wijkteam Zaandam West via 0900-8844.

Meisje gewond bij aanrijding

Wormerveer, maandag 17 december 2007, 08:06 uur.

Een 13-jarige meisje uit Wormer is gewond geraakt doordat zij bij het oversteken van de Provincialeweg werd aangereden door een auto die werd bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Assendelft. Het meisje wilde vanaf het fietspad de weg oversteken naar de Lindelaan. Hierbij doorkruiste zij een file die op de rechter rijstrook richting Zaandijk stond. Op de volgende rijstrook reed de Assendelftse in dezelfde richting en reed met ongeveer 40 km per uur het meisje op de fiets aan. Het kind werd met, naar later bleek, een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. De voorruit van de auto werd door de aanrijding vernield.

Zes drankrijders

Zaandam, 15/16 december, 23:37/02:08 uur

Tijdens diverse alcoholcontroles werden afgelopen weekend zes automobilisten aangehouden. Twee bestuurders, een 56-jarige Zaandammer en een 36-jarige man uit Almere moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze meer dan tweeënhalf keer de limiet hadden overschreden.

Tijdens alcoholcontroles op de Albert Heijnweg, de Peperstraat en de Provincialeweg Zaandam-Castricum werden in totaal 750 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest.

Drie drankrijders

Purmerend, 15/16 december

Afgelopen weekend heeft de politie op diverse wegen een
alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 909 bestuurders gecontroleerd. Op de Purmersteenweg, de Nieuwstraat en de Rotterdamhaven werden in de nacht van zaterdag op zondag drie Purmerenders betrapt op het rijden met een slok op. Een 21-jarige en 24-jarige automobilist moesten hun rijbewijs inleveren. De twee hadden een alcoholgehalte van respectievelijk 1,3 en 1,4. Tegen alle drie de drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Zondagavond werd op de Waterland gecontroleerd. Niemand had teveel gedronken. Wel werden negen boetes uitgedeeld voor het rijden zonder licht, rijden door rood, bellen (niet handsfree), te hard rijden en verkeerd voorsorteren.

Twee keer zo hard als toegestaan

Zaandam, zondag 16 december,14:15-17:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Kepplerstraat werd zondagmiddag een motorrijder op de foto gezet die met een snelheid van 108 km per uur voorbij raasde. In totaal werd van bijna duizend voertuigen, uit beide richtingen, de snelheid gemeten. Negen op de tien bestuurders hielden zich wel aan de maximumsnelheid.

128 km per uur door de bebouwde kom

Purmerend, 15 december, 19:15-21:15 uur

Zaterdagavond werd tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg een hoogste snelheid gemeten van 128 km per uur. Bijna de helft van alle bestuurders overschreed de snelheidslimiet van 50 km per uur. In totaal passeerden 550 voertuigen, uit beide richtingen, de radarauto.

Aanhoudingen na mishandeling

Landsmeer, 16 december 2007, 01:55 uur.

De politie heeft naar aanleiding van de mishandeling van een 62-jarige bewoner van het Noordeinde drie jongeren aangehouden. Een 22-jarige Landsmeerder, een 16-jarige plaatsgenoot en een 16-jarige Amsterdammer meldden zich aan het politiebureau en werden als verdachten aangehouden. Na een feest in een bedrijfsgebouw zouden vijf tot zes jongeren voorwerpen tegen de ramen van het latere slachtoffer hebben gegooid. Toen de man naar buiten ging om er iets van te zeggen zou hij zijn geslagen en geschopt. De man werd met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht waar hij later door vermoedelijk hersenletsel in coma raakte.

Gewapende overval ijssalon

Purmerend, zondag 16 december 2007, 18:42 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een IJssalon aan het Wormerplein. Twee personen kwamen de zaak binnen terwijl er één medewerkster aanwezig was. Zij werd bedreigd met een vuurwapen en gedwongen het papiergeld uit de kassa af te geven. De daders gingen er vervolgens in de richting van de Waalstraat met de buit vandoor. De overvallers worden omschreven als ongeveer 20- tot 25-jarige blanke mannen. De man met het wapen droeg een grijze lange jas en was ongeveer 180 cm lang. De andere was iets korter en had donkerbruin kort haar. Hij droeg een zwart soort bomberjack. De recherche verzoekt eventuele getuigen te bellen met 0900-8844. Melders die anoniem willen blijven kunnen bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Brand in garageboxen; politie zoekt getuigen

Purmerend, 17 december 2007, 05:44 uur

De politie is een onderzoek gestart naar een brand die maandagochtend vroeg drie garageboxen en een auto aan de W. van den Brinkstraat verwoestte. De brand ontstond rond 05.45 uur in een garagebox. Vervolgens sloeg de brand over naar andere garageboxen en naar een auto die achter de garage stond. De politie heeft de plek afgezet en Forensische Opsporing verricht sporenonderzoek. Een politiehond helpt hen daarbij. Eerder dit weekend, in de nacht van zaterdag op zondag, brandden er in Purmerend drie auto's uit aan de Henri Dunantstraat. Dat was rond 03.45 uur. De politie onderzoekt of beide zaken met elkaar in verband kunnen worden gebracht. Er wordt uitgegaan van brandstichting. Graag wil de politie in contact komen met getuigen van beide branden. Of met mensen die iets opmerkelijks hebben gehoord of gezien in beide nachten. Ook vraagt de politie mensen die (foto)opnames hebben gemaakt van de brand, of van de omstanders, deze tijdelijk ter beschikking te stellen voor het politieonderzoek. Belt u dan met de Decentrale Recherche in Purmerend, via 0900-8844.

Hond wekt man tijdens woningbrand

Zaandam, 17 december 2007, 03:47 uur

Maandagochtend vroeg heeft een brand een woning aan de Hogendijk voor een groot deel verwoest. De brand ontstond rond 03.45 uur 's nachts door nog onbekende oorzaak. De bewoner werd gewekt door zijn hond die hem in het gezicht krabde. Op dat moment stond het balkon in lichterlaaie. De 74-jarige man probeerde eerst nog met een brandblusser het vuur te lijf te gaan, maar dat lukte niet. De brandweer rukte uit en probeerde te redden wat er nog te redden viel. De man had op zijn balkon een volière. Een aantal vogels kon niet meer gered worden door de brandweer. De nog levende vogels zijn meegenomen door de dierenambulance. De man is zelf ook voor controle naar het ziekenhuis gebracht omdat hij rook had ingeademd. De politie heeft buurtbewoners in de directe omgeving wakker gemaakt en tijdelijk opgevangen op het politiebureau bij het Zaantheater. Zij konden nadat de brand geblust was hun woningen weer in. De woonkamer van de bejaarde man en een deel van de keuken is afgebrand. Ook is er waterschade. Forensische Opsporing heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Getuigen kunnen zich melden bij het wijkteam centrum, via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.