Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 17-12

BREDA, 17 december 2007

Zes automobilisten raken rijbewijs kwijt bij twee grote controles

BREDA/ETTEN-LEUR: Bij twee grootscheepse alcoholcontroles zondag zijn zes automobilisten hun rijbewijs kwijtgeraakt wegens dronken rijden. Het zestal zat met een flinke slok op achter het stuur, zo bleek tijdens de controles.

Bij een alcoholcontrole van het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT) zijn zondag drie automobilisten hun rijbewijs kwijtgeraakt. De controle werd gehouden op de Bredaseweg in Etten-Leur tussen 15.30 uur en 21.15 uur. In totaal werden van 720 bestuurders een blaastest afgenomen. Drie bestuurders werden aangehouden omdat het alcoholgehalte te hoog was. Respectievelijk bliezen zij 705, 965 en 675 ug/l, waar een maximum van 220 ug/l is toegestaan. Van deze 3 personen werd het rijbewijs ingevorderd. Dat document wordt opgestuurd naar de officier van justitie die beslist over teruggave ervan.

Circa twintig agenten controleerden zondag op vier locaties in het district Breda op alcohol in het verkeer. Daarbij werden negen automobilisten aangehouden die te veel hadden gedronken. Zes van hen bliezen minder dan 570 ug/l, zodat hen een transactie werd aangebonden. De overige drie scoorden daarboven, zodat hun rijbewijs werd ingenomen. Een van hen bleek op het bureau nog ruim twee maanden gevangenisstraf te hebben openstaan, onder wegens rijden onder invloed.

Ook werden vijftien bekeuringen uitgeschreven voor onvoldoende of niet werkende verlichting, het niet dragen van de autogordel of het niet bij zich hebben van het rijbewijs.

Bredanaar (33) aangehouden na huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft zondagavond rond 19.15 uur een 33-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vrouw. Agenten kwamen ter plaatse bij de woning van het stel in de Stationsbuurt en constateerden dat er een handgemeen had plaatsgevonden. De man is ingesloten op het bureau en maandagmorgen heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bredanaar aangehouden na steekincident

BREDA: Rond 21.30 uur zondagavond is een 48-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een stadgenoot in zijn hand te hebben gestoken. Het slachtoffer, een 33-jarige Bredanaar, was op visite bij een kennis aan de Oosterstraat. De verdachte wilde die kennis spreken, omdat bij mogelijk betrokken was bij de diefstal van kratten bier vanaf zijn balkon. Die kennis wilde echter niet opendoen. Uiteindelijk deed de 33-jarige man dat wel, waarna hij naar eigen zeggen bij een handgemeen met de verdachte werd gestoken. Hij hield daaraan een wond aan zijn hand over. De 48-jarige verdachte is ingesloten op het bureau en in verzekering gesteld. Hij ontkent gestoken te hebben. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Aanhouding na ruzie tussen huisgenoten

BREDA: Een 67-jarige Bredanaar is zondagavond op de Teteringenstraat aangehouden wegens bedreiging. Hij kwam bij een 38-jarige huisgenoot aan de deur met een biljartkeu in zijn handen en bedreigde hem daarmee. De 38-jarige man belde de politie, waarna agenten de 67-jarige man konden aanhouden. Hij is in verzekering gesteld op het bureau. De man heeft verklaard zijn huisgenoot niet bedreigd te hebben en juist door hem mishandeld te zijn.

Prinsenbekenaar doet aangifte van beroving; verdachte aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmorgen kort voor 02.00 uur een 27-jarige dakloze Bredase vrouw aangehouden. Dat gebeurde op het Stationsplein. Agenten werden op de Sophiastraat aangesproken door een 20-jarige man uit Prinsenbeek die vertelde dat hij kort daarvoor op de Bouwerijstraat werd beroofd van enkele tientallen euros. De vrouw die dat zou hebben gedaan, rende na de beroving weg richting het NS-station. Op basis van het signalement dat het slachtoffer kon geven, werd de 27-jarige verdachte aangehouden. Zij is in verzekering gesteld. Van de 20-jarige man is een aangifte opgenomen.

Winkeldief aangehouden

BREDA: De politie heeft rond 10.30 uur een 64-jarige Bredanaar aangehouden in een supermarkt aan de Burcht. De man wilde met enkele boodschappen de winkel verlaten zonder die af te rekenen. Hij kreeg na verhoor een transactie van 95 euro aangeboden die hij heeft betaald. Daarna is de man heengezonden.

Auteur: Andre van den Hul