Tweetal wildstropers op heterdaad betrapt

Ermelo, 17-12-2007 o Bij een gezamenlijke postactie van een politieman en een Buitengewone Opsporingsambtenaar, zijn zondagavond 16 december twee mannen op heterdaad betrapt bij een poging wild te schieten. Het tweetal werd rond 19.00 uur in het bosgebied aan de Jhr. van Sandbergweg in Ermelo aangetroffen terwijl men elk een mobiele hoogzit aan een boom wilde monteren en in het bezit bleek van een kogelgeweer met munitie.

Beide mannen, 37 en 39 jaar oud en afkomstig uit Ermelo, werden aangehouden op grond van de Flora- en Faunawet en de wet Wapens en Munitie. Ze zijn op het politiebureau verhoord en daarna op vrije voeten gesteld. Tegen hen volgt een proces-verbaal.

Het tweetal had het voornemen om ter plaatse een wild zwijn te schieten. De 39-jarige man bleek wel in het bezit van een jachtakte, maar niet bevoegd om in dat gebied te jagen, bovendien was het een zondag waarop niet gejaagd mag worden. De jachtakte van de man zal worden ingetrokken. De aangetroffen goederen, waaronder het kogelgeweer, zijn in beslag genomen.