Persberichten 17/12 middag

Regio, 17-12-2007

Lisse Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 december vijftien personen uit Katwijk tussen de 17 en 23 jaar en één Leidenaar van 18 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie trad rond 01.45 uur op na een melding van een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid aan de Schoolstraat. Ter plaatse bleek dat de groep personen inmiddels buiten was. Deze richtte haar woede vervolgens op twee politieagenten die werden geslagen en geschopt. Door hun wapenstok te gebruiken en hulp van de susploeg en horecamedewerkers konden zij zich ontzetten en assistentie inroepen. Met meerdere agenten heeft de politie uiteindelijk de verdachten aangehouden in de omgeving. Naast de twee agenten raakten drie verdachten gewond. De politie stelt een nader onderzoek in en heeft inmiddels vijf aangiften opgenomen. Tegen alle verdachten wordt proces verbaal opgemaakt. Vijf van hen worden voorgeleid voor justitie. De politie wijst erop dat de aanleiding van de vechtpartij los staat van de sluitingstijd van de horecagelegenheid.

Oegstgeest Politie onderzoekt inbraken In een kantoorpand aan de Boerhaavelaan en aan de Lange Voort is in de nacht van zondag 16 op maandag 17 december ingebroken. In beide gevallen zijn de dader(s) via een raam het pand binnengekomen. In de panden is gezocht naar waardevolle spullen, of er iets gestolen is én wat er gestolen is moet nog blijken. De politie is een onderzoek gestart naar beiden inbraken.

Alphen aan den Rijn Aanrijding fietsster en auto De politie heeft op maandag 17 december, rond 08.50 uur, hulp geboden bij een aanrijding die plaatsvond op de kruising van de Aziëlaan en de Australiëlaan. Bij de aanrijding raakte een 14 jarige fietsster uit Alphen gewond. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurster van de auto, een 51 jarige vrouw uit Tiel, reed over de Aziëlaan, komende uit de richting van de Goudse Schouw. De aanrijding ontstond doordat zij geen voorrang verleende op het kruispunt met de Australiëlaan aan de van links komende fietsster.

Bodegraven Politie onderzoekt inbraak in bibliotheek De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een bibliotheek aan de Julianastraat in Bodegraven. In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december is er in de bibliotheek ingebroken. Via het inslaan van een ruit zijn de dader(s) het pand binnengedrongen. De manager van de bieb heeft aangifte gedaan van diefstal, een geldbedrag is weggenomen. De technische recherche zal onderzoek doen naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Bodegraven/ Waddinxveen Alcohol- en snelheidscontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft in de middag en avond van zondag 16 december een alcohol- en snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg N11onder Bodegraven en de Kanaaldijk in Waddinxveen. Bodegraven Een 43 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed op de Rijksweg N11 een 59 kilometer te hard. De politie klokte een snelheid van 159 km/h. Tevens bleek dat de man gedronken had. De uitslag van zijn ademanalyse was 400 ug/l (limiet in het verkeer is 220 ug/l). De man had drie kleine kinderen in zijn auto. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Naast deze overtreder reden nog zeven automobilisten harder dan 130 km/h. Ook zij kregen een proces-verbaal. Waddinxveen Op de Kanaaldijk werden een 33 jarige automobilist uit Gouda en een 35 jarige uit Rotterdam aangehouden omdat zij met te veel drank op achter het stuur zaten. De uitslag van de Rotterdammer was 245 ug/l (limiet 220 ug/l) en die van de Gouwenaar 165 ug/l (limiet beginnend bestuurder 90 ug/l) Beiden kregen een proces-verbaal.

Gouda Aanhouding na vernielen van fiets De politie heeft op zaterdag 15 december, rond 03.30 uur, een 30 jarige Gouwenaar aangehouden wegens het vernielen van een fiets. Via cameratoezicht kon stadstoezicht aan de politie melden dat er een man een fiets vernielde op de Kleiweg. Op basis van het signalement konden politiebikers de verdachte aanhouden. Hij was onder invloed van alcohol en heeft voor het verhoor zijn roes kunnen uitslapen op het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt

Gouda Politie onderzoekt inbraak in kapsalon De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een kapsalon aan de Agnietenstraat in Gouda. In het weekeinde van zaterdag 15 op maandag 17 december is er in de kapsalon ingebroken. Via een raam zijn de dader(s) het pand binnengedrongen. Uit het pand is een geldbedrag weggenomen. De technische recherche zal onderzoek doen naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Lekkerkerk Radarcontrole op de C.G. Roosweg Tijdens een radarcontrole op de C.G. Roosweg, waar vanwege wegwerkzaamheden een snelheidslimiet geldt van 50 km/u, zijn 250 overtreders op de foto gezet. Dit is 14% van het totaal aantal passanten (1772). Van de 250 overtreders reden er maar liefst 57 meer dan 20 km/u te snel. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 103 km/u. Ook reden twee vrachtautochauffeurs te hard, namelijk 86 en 83 km/u. De overtreders ontvangen binnenkort een bekeuring van het CJIB. De politie zet de controles door.

--- einde berichten ---