Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 17-12

BERGEN OP ZOOM, 17 december 2007

Vier aanhoudingen na huiselijk geweld

ROOSENDAAL: Een 26-jarige inwoner van Roosendaal is zondagmiddag rond 15.00 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin eerder die dag in een woning in de wijk Westrand. De man is in verzekering gesteld. Na verhoor is hij maandag heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

ROOSENDAAL: De politie heeft een 24-jarige Roosendaaler aangehouden. Dat gebeurde zondagavond kort na 19.00 uur. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn zus in hun ouderlijke woning in de wijk Kroeven. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie. De Roosendaler is ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.

OUDENBOSCH: Een 38-jarige Roosendaler is zondagavond kort na 19.30 uur aangehouden wegens huiselijk geweld. De man drong de woning van zijn ex-vriendin binnen en mishandelde haar. Daarna vluchtte hij weg. Gealarmeerde agenten konden hem op de Brouwerijstraat in de kraag pakken.

BERGEN OP ZOOM: Rond 23.00 uur zondagavond is een 30-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vriendin in hun woning in het centrum van Bergen op Zoom. Hij is in verzekering gesteld.

Dronken bestuurders in de kraag gepakt

STEENBERGEN: De politie heeft zondagavond rond 23.15 uur op de Zeelandweg-Oost een 60-jarige automobiliste uit De Heen aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Haar rijbewijs is ingenomen; het is niet precies duidelijk in welke mate de vrouw onder invloed was, want ze wilde niet meewerken aan een blaastest en een daaropvolgende ademanalyse. Volgens had ze te weinig lucht om een keer goed te kunnen blazen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

BERGEN OP ZOOM: Rond 02.30 uur werd bij tankstation de Wouwse Tol langs de rijksweg A58 een 39-jarige automobilist uit Bergen op Zoom aangehouden. Agenten hadden een tip gekregen dat er een dronken man achter het stuur van een geparkeerde auto zat. De man mocht blazen en scoorde 725 ug/l. Dat is ruim drie maal meer dan de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingenomen en dus ook in dit geval. De man is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul