Gemeente Buren


Meldpunt overtollige of vernielde verkeersborden gemeente Buren

De VVD-fractie heeft een motie ingediend om 25% te bezuinigen op de verkeersborden om de verkeersbordendichtheid terug te dringen, het aangezicht van de dorpen en de kwaliteit van de omgeving te verhogen en om de daarmee samenhangende kosten terug te dringen.

De gemeente is van mening dat er al terughoudend wordt omgegaan met het plaatsen van verkeersborden maar wil graag van de inwoners vernemen of die dat ook zo ervaren. Vaak zijn borden op verzoek van burgers geplaatst om verkeersproblemen (grens bebouwde kom, maximum snelheid, parkeren, weren grote voertuigen) op te lossen.

Op de homepage is dit verkeersbord afgebeeld. Door hierop te klikken kunt u melden dat er een "overtollig verkeersbord" verwijderd kan worden. Ook kunt u opgeven dat er een verkeersbord is vernield. Voor het melden van de dader kunt u bij de politie terecht. Jaarlijks worden er tijdens oud op nieuw veel verkeersborden met vuurwerk vernield. Voor het vervangen van die borden is al snel een bedrag van EUR 10.000,-- gemoeid.

Dit meldpunt blijft tot 1 maart 2008 ingesteld.