Gemeente Waalwijk Waalwijk 39e op ranglijst gemeentesites

Waalwijk 39e op ranglijst gemeentesites 2007

www.waalwijk.nl is gestegen naar plaats 39 op de landelijke ranglijst van gemeentewebsites (11e in de categorie 25.000 tot 50.000 inwoners). Vorig jaar was Waalwijk nog 132e. Dit blijkt uit het jaarlijkse checklistonderzoek van de Overheid.nl Monitor.

Het onderzoek is voor het negende achtereenvolgende jaar door Overheid heeft Antwoord© uitgevoerd. In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Bij het checklistonderzoek beoordelen onderzoekers de websites van (deel)gemeenten, provincies, waterschappen en departementen op thema's als transparantie, elektronische dienstverlening, gepersonaliseerde dienstverlening, participatie en toegankelijkheid.

Digitaal loket
De hoge score is vooral te danken aan de ontwikkelingen rondom het digitaal loket.
Het aantal formulieren is uitgebreid en burgers kunnen de status van hun aanvragen volgen via een persoonlijke "mijn waalwijk" pagina. Ook is dit jaar hard gewerkt aan diverse algemene aanpassingen van de website.

Waalwijk is op de goede weg. In 2008 gaan we door met het verbeteren van onze digitale dienstverlening. De service voor de inwoners van Waalwijk wordt nog verder uitgebreid.

Publicatie datum 06-12-2007