Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

December 2007

KAVIAAR met 24 karaat goudvlokjes in Hiltonhotel

Italiaanse kaviaar met Japanse 24 karaat eetbare goudvlokjes is de nieuwe ultieme amuse in feestmaand december. Om deze delicate eitjes van de steur te proeven, heeft het Hiltonhotel Amsterdam de Espressobar Issimo veranderd in een gastronomische boetiek.

Directeur Roberto Payer: ,,Elke dag in december kunnen gasten hier bij een glas Krug champagne deze uiterst luxueuze kaviaar tot zich nemen. Ook kunnen er op aanvraag proeverijen worden gehouden."

Sterrenrestaurants als Le Ciel Bleu, Parkheuvel, De Lindenhof en Da Vinci zullen deze maand ook dit bijzondere product serveren.

Chef Erik van Loo van Parkheuvel: ,,Kaviaar is een prachtproduct om mee te werken door zijn delicate zout en natuurlijke aroma's. En goud is de modekleur van dit seizoen."

De House of Caviar & Fine Food heeft behalve kaviaar met goudvlokjes ook beslag weten te leggen op 250 gram zeldzame blonde Belugakaviaar.

Importeur Ashkan Mossafaian: ,,Dit is hoogst exclusieve kaviaar afkomstig van 110 jaar oude steuren, die vroeger alleen werd aangeboden aan de Sjah van Perzië. Door schaarste is nu slechts 10 kilo wereldwijd beschikbaar, waarvan ik 250 gram heb kunnen bemachtigen."

Een blikje blonde Belugakaviaar van 50 gram kost ¤1250,-.

Sinds de steur met uitsterven wordt bedreigd, wordt er in Europa en Amerika met passie gewerkt aan de ontwikkeling van kweekkaviaar. Zo is de Italiaanse Perle Caviar een veelbelovend alternatief voor de wilde kaviaar omdat het water van de kweekbassins zo zuiver is. Het duurt 12 jaar voordat er kaviaar kan worden 'geoogst'. De smaak is mild, nootachtig, licht zilt en blijft lang op de tong hangen.

Trek gekregen in de zeldzame blonde Belugakaviaar of de Italiaanse Perle Caviar waar Willem-Alexander en Maxima zo verzot op zijn? De kaviaarbar in het Hiltonhotel Amsterdam, Apollolaan 138, is elke dag geopend van 15.00 tot 21.00 uur.

De House of Caviar & Fine Food is gespecialiseerd in delicatessen als kaviaar, champagne, truffel, ham en olie en heeft shops in de Bijenkorf. Ook levert het onder de merknaam Seadreams, honest & pure products, exclusieve viseitjes gemarineerd in wasabi aan Albert Heijn.

NOOT VOOR DE PERS: voor interviews, bel en winacties, proeverijen:

06-30396239 www.houseofcaviar.nl