GroenLinks Rotterdam

Persbericht

GroenLinks: schrap bedrijventerrein Hoeksche Waard alsnog uit Stadsvisie

Rotterdam, 17 december 2007

GroenLinks wil dat het college van B&W de bouw van een bedrijventerrein in de Hoeksche Waard alsnog uit de Stadsvisie schrapt. Raadslid Arno Bonte heeft het college daar in een brief toe opgeroepen, naar aanleiding van een rapport van de Ruimtelijke Planbureau en het Centraal Planbureau.

Drie weken geleden diende GroenLinks bij de vaststelling van de Stadsvisie een motie in het voornemen te schrappen om in de Hoeksche Waard een bedrijventerrein te ontwikkelen. Die motie haalde het niet, omdat het college aangaf dat er geen alternatieve locaties voor het bedrijventerrein zijn. Uit het rapport van de twee planbureaus blijken er nu ten minste tien alternatieven beschikbaar.

Volgens Bonte is de Hoeksche Waard vanwege zijn landschappelijke en ecologische waarde geen geschikte plek voor het vestigen van een bedrijventerrein. Volgens hem is het ook logistiek geen handige locatie. 'De Hoeksche Waard is vooral goed over de weg te bereiken, terwijl we vervoer juist meer over het spoor en over het water plaats willen laten vinden. Een modern bedrijventerrein moet goed per schip en per trein te bereiken zijn.'

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Raadslid GroenLinks Rotterdam 06 - 247 59 207