Rob Slot volgt Eddy Gans op als general manager van Misco Nederland

Eddy Gans neemt afscheid na 23 jaar Misco en 10 jaar Systemax

Amstelveen, 17 december 2007 - Rob Slot is met ingang van 1 december 2007 benoemd tot general manager van Misco Nederland (onderdeel van Systemax). Hij volgt hiermee Eddy Gans op, de oprichter van het bedrijf die na 23 jaar bij Misco - waarvan 10 jaar als onderdeel van Systemax - terugtreedt als general manager. Rob Slot is sinds begin 2007 als vice president operations verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Misco, als voorbereiding op het overnemen van de taken van Eddy Gans die het bedrijf per 1 januari 2008 zal verlaten.

"We begrijpen en respecteren de beslissing van Eddy om afscheid te nemen van het bedrijf en hebben grote waardering voor zijn inspanningen de afgelopen jaren", zegt Gilbert Fiorentino, CEO van Systemax, het Amerikaanse moederbedrijf van Misco. "In Rob hebben we iemand gevonden met uitstekende capaciteiten en Eddy laat een sterk en ervaren team achter, dat klaar is om de groei van het bedrijf voort te zetten."

"Ik ben zeer vereerd met deze kans. Misco is uitgegroeid tot marktleider in Nederland. Onze verkoop- en marketingafdelingen hebben een goede naam bij middelgrote organisaties en we zien een duidelijke en snelle groei in de SOHO- en consumentenmarkten. Ik ben dan ook zeer optimistisch over de toekomst van het bedrijf", zegt Rob Slot.

Eddy Gans: "Het is moeilijk om na 23 jaar het bedrijf te verlaten dat ik in 1985 - als '06 Software' - heb opgericht. Het overnemen van de marketing- en verkoopprocessen van Systemax heeft zijn vruchten afgeworpen, wat wel blijkt uit het feit dat onze verkoopcijfers en ons marktaandeel de afgelopen 10 jaar aanzienlijk zijn gegroeid. De huidige uitstekende prestaties onder leiding van Rob Slot bewijzen dat zijn promotie de juiste beslissing is. De komende maanden zal ik alle nodige kennis en expertise overdragen aan Rob en zijn team. Wat ik daarna ga doen, weet ik nog niet zeker. Ik wil graag meer tijd doorbrengen met mijn familie, maar ik heb een duidelijke passie voor deze industrie en ik zou dan ook graag een bijdrage willen blijven leveren via een part-time management of adviesfunctie. Ik wens Rob en Misco het allerbeste voor de toekomst."

Misco (Microcomputers Supplies Company).
In Europa is Misco al een aantal jaren nummer één in zijn categorie, met vestigingen in Engeland, Schotland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Zweden. De Nederlandse vestiging van Systemax bestaat sinds 1985 en was tot 1 september 2004 bekend onder de naam 06 Computers, Software & Solutions. De naamswijziging is ingegeven door een toenemende internationalisatie die de organisatie enorme kansen biedt. Deze internationalisatie vereist optimale herkenbaarheid en de naam Misco - reeds een begrip in een aantal landen - biedt deze herkenbaarheid.

Misco (www.misco.nl) levert computers, software, randapparatuur en supplies aan bedrijven, overheidsinstellingen, multinationals en consumenten, waarbij snelle leveringen, lage prijzen, optimale dienstverlening en een hoge mate van klant­tevredenheid de belangrijkste kenmerken zijn. In 1995 lanceerde het bedrijf - als eerste in Nederland - een commerciële website en implementeerde datzelfde jaar het 'virtual warehousing' concept, waardoor sneller, tegen lagere kosten, meer producten kunnen worden aangeboden. Misco telt in Nederland circa 120 medewerkers.



Ingezonden persbericht