Time : 15:55:52
Date : 17 December 2007
Sender Name: CO2logic

Huytebroeck compenseerde de CO2-uitstoot van haar vlucht naar Bali, een te volgen voorbeeld! De opwarming van de aarde gaat iedereen aan. Sommige politieke leiders hebben het voorbeeld gegeven door de 6,03 ton CO2-uitstoot van hun vlucht naar de Klimaatconferentie in Bali te compenseren.

Brussel - Het vliegtuig is nog steeds de enige echte efficënte manier om zich naar Bali te begeven zonder te veel tijd te verliezen. Helaas stoten vliegtuigen nog veel te veel CO2 uit. Daarom is CO2 compensatie in sommige gevallen een goede en rationele manier om te reageren tegen de niet terugdringbare CO2-uitstoot.

Daarom wenst CO2logic Evelyne Huytebroeck, Minister van Leefmilieu van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering en haar delegatie te bedanken en te feliciteren voor het vrijwillig compenseren van de CO2-uitstoot van hun verplaatsingen naar Bali. We feliciteren ook bepaalde mensen van de Vlaamse Overheid die hetzelfde deden. "Walk the talk !"

Waarom "CO2-neutraal" worden of "CO2-neutraal" reizen ? Voor mensen die veel reizen in het kader van hun professionele activiteiten of die regelmatig grote afstanden afleggen is het vaak onmogelijk om hun CO2 uitstoot te verminderen door bijvoorbeeld gebruik te maken van groenere transport methodes (bv. de trein). Daarom is CO2 compensatie in sommige gevallen een interessant alternatief zonder de activiteiten en verantwoordelijkheden van politici of bedrijfsleiders in het gedrang te brengen.

Waarom « CO2-neutraal » worden ? Er zijn verschillende redenen. De eerste is natuurlijk uit respect voor ons klimaat en milieu. Een vlucht stoot vaak méér uit dan het jaarlijks gebruik van een wagen ! Door uw CO2 uitstoot te compenseren kan u uw impact op het klimaat verminderen. Weet u dat wij jaarlijks per persoon ongeveer 14,3 ton CO2 uitstoten terwijl onze planeet hiervan slechts 1,1 ton kan absorberen ?

Een tweede reden is dat méér en méér mensen hiervan bewust worden en gevoelig worden aan klimaat gerelateerde problemen. Wij hebben allen een persoonlijke verantwoordelijkheid om onze uitstoot van broeikasgassen te verminderen en verschillende economische en politieke leiders hebben al beslist om het voorbeeld te geven door hun CO2-uitstoot te verminderen en/of de niet reduceerbare CO2 uitstoot te compenseren.

Een derde reden heeft te maken met het imago van een persoon of bedrijf. Een bedrijf die vandaag maatschappelijk verantwoordelijk onderneemt reduceert zijn CO2 uitstoot en compenseert de rest. In Groot-Brittanië gaat er geen week voorbij zonder dat een bedrijf zich engageert om CO2-neutraal te worden. Politieke figuren kunnen ook niet méér zonder, Tony Blair nam geen vliegtuig meer zonder zijn vlucht te compenseren. Zelf Koningin Elisabeth doet mee !

Personen die "CO2-neutraal" reizen :


- Al Gore

- Tony Blair

- David Cameron

- Sergey Brin & Larry Page (Google)

- Richard Branson (Virgin)

- Rubert Murdoch (News Corp)

- Queen Elisabeth

- Governor Schwarzenegger (State of California)
- Prince Charles

- Leornardo Dicaprio

Wat betekent "CO2-neutraal" zijn ? (of "CO2 neutral") ? CO2-neutraal zijn bereikt men door CO2-uitstotende activiteiten zoveel mogelijk te beperken of te voorkomen, dit gecombineerd met de compensatie van de niet terugdringbare of overgebleven CO2-uitstoot. In het geval van de VN-Klimaatconferentie op Bali kan men moeilijk met de trein of fiets gaan. CO2 compensatie helpt om toch uw impact op het klimaat te reduceren.

De nieuwe klanten van CO2logic ; bedrijven die echt Sociaal Maatschappelijk Ondernemen:
http://www.co2logic.com/home.aspx/nl/bedrijven/klanten

Voor méér informatie:

Antoine Geerinckx (NL & FR)
Email : antoine@co2logic.com
Tel : +32 478 41 30 07