De Bomenstichting


Persbericht

Werkgroep Support Anne Frank Tree

Werkgroep presenteert plan voor behoud Anne Frankboom

De werkgroep Support Anne Frank Tree heeft maandag 17 december 2007 haar plan gepresenteerd voor een duurzaam behoud van de Anne Frankboom. De belangrijkste conclusie van het plan is dat het behoud van de Anne Frankboom mogelijk is. Technisch gezien is ondersteuning van de boom haalbaar. De veiligheid van de omgeving kan volgens de werkgroep worden gegarandeerd met een stalen driepootconstructie om de Anne Frankboom. De constructie kan binnen de tuin worden gerealiseerd en is door gerenommeerde ingenieurs ontworpen en doorgerekend. Door een schimmelaantasting is er een mechanische verzwakking in de stamvoet van de boom ontstaan, wat deze ingreep noodzakelijk maakt. In het plan wordt ook melding gemaakt van de Stichting Support Anne Frank Tree i.o.. Deze stichting i.o. is bereid om de verantwoordelijkheid van het beheer van de Anne Frankboom op zich te nemen.
Het (internationale) maatschappelijke draagvlak voor behoud van de Anne Frankboom is groot. De werkgroep is dan ook van mening dat dit plan een serieuze kans moet krijgen. Het plan ligt nu ter beoordeling bij de bezwaarschriftencommissie van het Stadsdeel Centrum.
Op dit moment lopen er diverse nadere onderzoeken waarover intensief en constructief is overlegd met het Stadsdeel Centrum, Anne Frank Stichting en de eigenaar van de boom.