Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 17 december 2007

Jongens vernielen kerstverlichting

Hengelo

Een 14-jarige jongen uit Goor en een 13-jarige jongen uit Hengelo werden zondag 16 december aangehouden, omdat zij kerstverlichting van een versierde boom bij het winkelcentrum aan de H. Leefsmastraat in Hengelo vernield hebben.

Op zondag 16 december werd omstreeks 14.45 uur gemeld dat twee jongens kerstverlichting vernielden bij het winkelcentrum aan de H. Leefsmastraat in Hengelo. Ter plaatse troffen agenten twee jongens aan, die voldeden aan de signalementen die de melder had gegeven. De jongens bleken samen ruim 20 lampen van de versierde kerstboom bij het winkelcentrum vernield te hebben. Tevens hadden zij bij de nabij gelegen glasbak enkele flessen kapot gegooid.

De twee, een 14-jarige jongen uit Goor en een 13-jarige jongen uit Hengelo, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een verklaring te hebben afgelegd, konden zij door hun ouders worden opgehaald. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-161956)

Politie zoekt getuigen aanrijding bejaard duo

Hengelo

Een 71-jarige vrouw uit Hengelo raakte zondag 16 december gewond, toen zij met haar fiets ten val kwam, nadat zij door een auto was aangereden op de kruising van de Breemarsweg met de Berfloweg in Hengelo.

Op zondag 16 december werd omstreeks 15.00 uur gemeld dat er een oudere dame gewond was geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Breemarsweg met de Berfloweg in Hengelo. Ter plaatse bleek dat een 71-jarige vrouw uit Hengelo van haar fiets was gevallen, nadat zij was aangereden door een auto. De vrouw fietste samen met haar eveneens 71-jarige echtgenoot over de Breemarsweg, in de richting van de Maartensstraat. Op de kruising met de Berfloweg kwam uit de Berfloweg een auto, die aan de beide fietsers geen voorrang verleende. De bestuurder reed met de linkerzijde van de auto tegen de 71-jarige vrouw aan, die bij de aanrijding ten val kwam. In haar val nam zij ook haar echtgenoot mee. Bij de val van haar fiets raakte de 71-jarige Hengelose gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis

De bestuurder van de auto, een donkerkleurige, mogelijk blauwe, stationwagon, is na het ongeval doorgereden over de Breemarsweg in de richting van de Boekeloseweg.

De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de donkerkleurige auto, of met mensen die mogelijk iets van de aanrijding gezien hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Hengelo, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-07161962)

Rijbewijs ingevorderd na aanrijding onder invloed

Markelo

Het rijbewijs van een 68-jarige man uit Almelo werd zondag 16 december ingevorderd, omdat hij onder invloed van alcohol met zijn auto een aanrijding had veroorzaakt op de Potdijk in Markelo. De man had na de aanrijding de plaats van het ongeval verlaten.

Op zondag 16 december deed een 24-jarige man uit Markelo omstreeks 19.00 uur aangifte, omdat hij even daarvoor op de Potdijk in zijn woonplaats met zijn auto was aangereden door een andere automobilist. De aangever vertelde dat hij nog achter de bestuurder die hem had aangereden aan was gereden, maar dat deze niet stopte. Hierop is de man naar het politiebureau gegaan.

Na onderzoek kon de politie een 68-jarige man uit Almelo in zijn woning aanhouden wegens het verlaten van de plaats van een ongeval. Terwijl de agenten met de man spraken, roken zij een alcohollucht. De man werd aan een ademanalyse onderworpen, waaruit 1,72 promille bleek. Het rijbewijs van de 68-jarige Almeloër werd ingevorderd. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-162037)

Beginnend bestuurder rijdt onder invloed fietser aan

Nijverdal

Een 20-jarige man uit Wierden werd zondag 16 december aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een 61-jarige fietser uit Nijverdal had aangereden op de kruising van de Boomcateweg en de Van den Bergsweg in Nijverdal.

Op zondag 16 december werd omstreeks 20.45 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van de Boomcateweg en de Van den Bergsweg in Nijverdal. Ter plaatse bleek een 61-jarige fietser uit Nijverdal te zijn aangereden door een 20-jarige automobilist uit Wierden.

De 20-jarige automobilist reed over de Van den Bergsweg. De bestuurder van de auto wilde linksaf de Boomcateweg inslaan. Bij het afslaan zag hij de 61-jarige fietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. Bij de aanrijding raakte de 61-jarige man uit Nijverdal gewond. Hij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De agenten roken bij de 20-jarige man uit Wierden een alcohollucht. Hij werd voor ademanalyse meegenomen naar het politiebureau, waar hij 0,34 promille blies. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-162052)

Man onder invloed door hek

Enschede

Een 21-jarige man uit Enschede raakte zondagavond 16 december gewond, toen hij met zijn auto door een hek reed bij een woning aan de Boekelosestraat in Enschede. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol.

Op zondagavond 16 december werd omstreeks middernacht gemeld dat er een automobilist door een hek was gereden bij een woning aan de Boekelosestraat in Enschede. Ter plaatse troffen agenten een 21-jarige man uit Enschede aan. Hij vertelde dat hij vanaf Boekelo over de Boekelosestraat reed in de richting van Enschede. In Usselo zag de man in een bocht een groepje jongeren staan, waar hij voor wilde afremmen. Hierbij raakte hij de macht over het stuur kwijt, waardoor hij via de stoeprand al spinnend in de tuin van een woning aan de Boekelosestraat terechtkwam. De bestuurder reed hierbij door een hek en schampte een boom.

Bij de manoeuvre raakte de 21-jarige bestuurder uit Enschede gewond. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde, werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. (07-162095)

Snorfietser gewond bij eenzijdig ongeval

Enschede

Een 21-jarige snorfietser uit Enschede raakte zondagavond 16 december gewond, toen hij ten val kwam op de kruising van de Euregioweg en de Najaarsweg in Enschede.

Op zondag 16 december werd omstreeks 22.25 uur gemeld dat er een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden met een snorfietser, op de kruising van de Euregioweg en de Najaarsweg in Enschede. Ter plaatse troffen agenten een 21-jarige man uit Enschede aan. Hij vertelde dat hij met zijn snorfiets, door onbekende oorzaak, ten val was gekomen. Vermoedelijk is de bestuurder de macht over het stuur verloren bij het remmen.

Bij de val van zijn snorfiets raakte de 21-jarige Enschedeër gewond. Hij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (07-162082)

Brand bedrijfspand aangestoken

Enschede

Bij een bedrijfspand aan de Blekerstraat in Enschede heeft zondagavond een brand gewoed. Na onderzoek door de technische recherche bleek dat de oorzaak hiervan brandstichting is.

Op zondag 16 december werd omstreeks 21.20 uur gemeld dat er brand was bij een pand aan de Blekerstraat in Enschede. Ter plaatse bleek dat er in de opslagruimte van het bedrijfspand een brand woedde. Terwijl de brandweer het vuur bluste, spraken agenten met een beveiligingsmedewerker van het pand. Hij vertelde dat hij de brand na een melding had opgemerkt en het alarmnummer had gebeld. De agenten zagen na onderzoek dat aan de voorzijde van het pand een ruit vernield was.

De technische recherche stelde een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Hieruit bleek dat er sprake is van brandstichting. De schade aan het pand is door snel optreden beperkt gebleven.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben, dat in verband zou kunnen staan met de brandstichting. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente - afdeling Enschede-West, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (07-162068)



Politie Twente