Rechtsbijstandverzekeraar vergoedt bijdrage aansluiting Verliespolis

17/12/2007 17:44



Stichting Verliespolis



Den Haag - De Stichting Verliespolis heeft met rechtsbijstandverzekeraars afgesproken dat consumenten die een rechtsbijstandsverzekering hebben hun financiële bijdrage aan de Stichting Verliespolis vergoed kunnen krijgen. De kosten bedragen 25,- euro. Leden van Vereniging Eigen Huis en de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB) krijgen 5,- euro korting en betalen 20,- euro.

Verzekerden met een 'verliespolis' doen er dus verstandig aan om hun geschil aan te melden bij de rechtsbijstandverzekering. Als de zaak onder de dekking valt, neemt de rechtsbijstandverzekeraar de aansluitingkosten voor zijn rekening. Ook aangeslotenen die hun bijdrage al aan de Stichting Verliespolis hebben betaald, kunnen van deze regeling gebruik maken door de zaak alsnog aan de rechtsbijstandverzekeraar te melden. Op www.verliespolis.nl staat een voorbeeldbrief die aangeslotenen aan hun rechtsbijstandverzekeraar kunnen sturen.

Gilles Hooft Graafland, voorzitter van de Stichting Verliespolis: "Wij verwachten dat met deze regeling nog meer gedupeerde polishouders met een beleggingsverzekering besluiten zich bij ons aan te sluiten."

De Stichting Verliespolis is een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters en wordt ondersteund door de Consumentenbond. Met circa 80.000 aangeslotenen is de Stichting Verliespolis de grootste belangenbehartiger voor consumenten met een beleggingsverzekering.






Noot voor de redactie: