Gemeente Sint-Michielsgestel


Verkeersmaatregelen Sint-Michielsgestel

maandag 17 december 2007

Een aantal maanden geleden heeft het gemeentebestuur een tweetal verkeersbesluiten genomen. Inmiddels zijn deze verkeersbesluiten definitief en dat betekent dat de maatregelen uitgevoerd kunnen worden.

In de Nieuwstraat (tussen het Spijt en het Petrus Dondersplein) en het Petrus Dondersplein in Sint-Michielsgestel geldt binnenkort een maximumsnelheid van 30 km/u. Om de automobilisten te wijzen op hun gereden snelheid wordt een dynamisch snelheidsdisplay geplaatst. Elke automobilist kan hierop zijn actuele snelheid zien en zijn gedrag daarop aanpassen. Komende weken worden het display en de bebording geplaatst.

Het centrumgebied in Sint-Michielsgestel wordt verboden gebied voor doorgaand vrachtverkeer. Elke vrachtwagen die geen herkomst of bestemming heeft in het centrum van Sint-Michielsgestel mag niet door het centrum rijden. Dit verbod voor vrachtwagens geldt voor de Nieuwstraat (tussen het Spijt en het Petrus Dondersplein), het Petrus Dondersplein en de Schijndelseweg tussen de Dommelbrug en het Spijt. Komende weken wordt de bebording geplaatst.

---