Ingezonden persbericht


()

()

Zoetermeer, 17 december 2007

TLN: Tanktoerisme kan geen argument zijn voor verhoging van de dieselaccijns

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is verbaasd dat tanktoerisme wordt gebruikt als argument om de minimumaccijns van diesel voor professioneel gebruik te verhogen. Morgen zal het Europees Parlement hierover stemmen. Volgens TLN is het argument in het voorstel van de Europese Commissie dat tanktoerisme onder transportondernemers leidt tot concurrentieongelijkheid onjuist en sterk overdreven. 'Tanktoerisme in het wegtransport is een randverschijnsel, dat nooit het gehele EU vervoer kan treffen', aldus TLN.

Hoewel het Nederlandse wegvervoer weinig gevolgen zal ondervinden van deze maatregel (ons minimumniveau voor accijns ligt boven het voorgestelde niveau door de EU), wijst TLN erop dat het niet alleen onduidelijk is wat het beoogde doel is van de verhoging, maar ook een strategie tot harmonisatie van de dieselaccijns in het Europese wegvervoer ontbreekt. Het verwondert TLN tenslotte dat de genoemde tarieven van professionele dieselaccijns hoger zijn dan het tarief voor particulier gebruik. Immers, een verhoging van de dieselaccijns voor het wegvervoer leidt niet tot milieuvoordelen door het ontbreken van een alternatief. Een kostenverhoging in het wegvervoer zal gezien zijn grote aandeel in het totale Europese vervoer slechts tot kostenverhogingen voor het bedrijfsleven en dus voor de consument leiden.


---

Bel voor meer informatie naar de afdeling Communicatie, Esther Vorenkamp, 079 3636115 of 06 51806340

Disclaimer | Copyright

----------
DISCLAIMER:

Dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Wilt u direct contact met ons opnemen indien deze e-mail bij vergissing bij u terecht is gekomen? Wij verzoeken u in dat geval de e-mail te vernietigen, de inhoud ervan niet te gebruiken en niet onder derden te verspreiden, omdat het bericht vertrouwelijke informatie kan bevatten, beschermd door een beroepsgeheim.

This e-mail message is intended exclusively for the addressee(s). If the email was sent to you by mistake, would you please call us immediately? In that case we also request you to destroy the e-mail and to neither use the contents nor disclose them to third parties, because the message can contain confidential information which may be protected by professional secrecy.

----------

----------
This e-mail message has been scanned for Viruses and Content and cleared by NetIQ MailMarshal for Transport en Logistiek Nederland.

----------